16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞeful CJ Vâlcea vrea judecată de urgenţă

Şeful CJ Vâlcea vrea judecată de urgenţă

Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea va merge în instanţă la procesul   deschis de prefectul Radu Renga, pe contencios administrativ, şi se va alege din nou componenţa celor patru comisii de specialitate, pentru că ele s-au format prin vot.
CJ Vâlcea a fost atacat în contencios administrativ, la Tribunalul Vâlcea, de Radu Renga, pe motiv că patru comisii de specialitate din cele opt formate sunt ilegale şi nu respectă Legea nr. 215 şi Ordonanţa nr. 35.
Ion Câlea, preşedintele CJ, susţine că toate comisiile s-au format prin vot şi s-a respectat legislaţia în vigoare, nefiind necesară altă întrunire a consilierilor judeţeni, pentru a le forma din nou.
„Prefectul nu mă blochează pe mine, Câlea, ci activitatea întregului judeţ. Îl înţeleg pe domnul Renga şi îi plâng de milă pentru că e supus unor presiuni. E foarte grav ce se întâmplă. O să merg la tribunal să introduc o acţiune ca să urgentez termenul de judecare, că prima înfăţişare e pe 16 septembrie. E târziu şi noi nu putem să ne desfăşurăm activitatea“, a declarat Ion Câlea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS