14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCăruţă spulberată cu 150 km pe ora

Căruţă spulberată cu 150 km pe ora


O femeie se zbate între viaţă şi moarte în urma unui accident de circulaţie petrecut miercuri seară la Studina, judeţul Olt. Doi bărbaţi au fost şi ei grav răniţi, după ce căruţa în care se aflau a fost spulberată de un autoturism.

Evenimentul rutier s-a produs în jurul orei 21.00, la ieşirea din comuna Studina către Grădinile. Căruţa în care se aflau fraţii Marian şi Doru Almăjeanu, împreună cu Costel Giurea şi soţia acestuia, Victoriţa, se deplasa dinspre Corabia către Caracal. Un autoturism Skoda Octavia, condus de Marian Ionescu, din Craiova, care mergea în aceeaşi direcţie, a intrat în vehiculul cu tracţiune animală, spulberându-l. În urma impactului a rezultat rănirea celor patru oameni care se aflau în căruţă, toţi fiind transportaţi la Spitalul Caracal. Unul dintre aceştia a suferit răni uşoare, care nu au necesitat internarea. Celelalte trei victime au fost transportate la Spitalul de Urgenţă Craiova. Potrivit medicilor, femeia este cel mai grav rănită, ea fiind în comă de gradul IV. „Doru Almăjeanu a fost diagnosticat cu traumatism cranio-facial şi fractură deschisă gambă stângă prin accident rutier. S-a intervenit chirurgical, iar acum se află internat în Secţia ortopedie, starea sa de sănătate fiind bună. Celălalt bărbat a suferit un traumatism cranio-cerebral acut minor şi fractură de şold. Şi în acest caz s-a intervenit chirurgical, iar în prezent starea pacientului este favorabilă. Cea de-a treia victimă este cel mai grav rănită. A fost diagnosticată cu politraumatism prin accident rutier, comă de gradul IV, traumatism cranio-cerebral acut grav. Victima este internată în Secţia Anestezie – Terapie Intensivă“, a spus directoarea medicală şi purtătoare de cuvânt a Spitalului din Craiova, Adriana Trică.

 

„A avut viteză mare“

 

Tatăl a doi dintre bărbaţii răniţi în accident, Vasile Almăjeanu, susţine că vinovat de accident este conducătorul auto. „A avut viteză mare, domn’e! Circula cu 150 de km/h. Nu ştiţi cum trec ăştia pe aici, cum aleargă ca nebunii! Copiii nu erau băuţi, că ei nu beau. Am cinci copii şi ştiu ce vorbesc. Se duceau să cumpere o viţeluşă. I-a lovit ăsta cu maşina şi a făcut căruţa praf. Copiii sunt la spital cu picioarele rupte“, a spus bărbatul. El este susţinut de Costel Giurea, care se afla în căruţă în momentul producerii accidentului.

„Eram în spatele căruţei, în picioare. Vorbeam şi ne-am pomenit loviţi de o maşină care venea din spate cu viteză. Era semnalizată căruţa, normal. Avea două sau trei stopuri pe spate, iar eu aveam o brichetă aprinsă în mână. Nu cred că nu ne-a văzut. Şoferul zice că l-a orbit altă maşină ce venea din faţă, dar, dacă avea viteză mică, putea să ne evite. Legea spune că pentru a evita orice pericol trebuie să reduci viteza, dar, dacă el avea peste o sută şi ceva la oră, ce să mai reducă?“, a spus Costel.

 

Cercetări

 

Şoferul implicat în accident spune că a fost orbit de lumina farurilor unei maşini ce venea din faţă şi n-a observat la timp căruţa, întrucât aceasta nu era semnalizată. „Veneau patru maşini din faţă. Una dintre ele avea proiectoarele aprinse. M-a orbit. Nu am reuşit să disting ce este în faţa mea. Era o căruţă trasă de doi măgăruşi, care nu s-a văzut. Am tras de volan, am intrat în căruţă şi asta a fost. Eram singur în maşină. Căruţa nu era semnalizată în nici un fel“, a susţinut conducătorul auto.

Potrivit comisarului-şef Marian Cunzet, de la Serviciul Poliţiei Rutiere Corabia, căruţa nu era semnalizată, aşa cum a reieşit din primele cercetări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII