17.6 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCartierul ilegalităţilor

Cartierul ilegalităţilor

„Rechini“, magazine în care muzica e dată la maximum, mizerie de nedescris şi călători băuţi ori gălăgioşi. Acesta este tabloul zilnic pe care îl vede oricine ajunge la ieşirea din Slatina, în cartierul Steaua.

Ajunşi la capătul răbdării, locatarii blocurilor din zonă au făcut de curând o sesizare la poliţie.

Oamenii au spus că s-au săturat până peste cap de gălăgia infernală care se prelungeşte uneori până după miezul nopţii, de cuvintele jignitoare spuse în gura mare de călătorii ameţiţi de alcool şi de mizeria făcută zilnic de aceştia.

Poliţiştii comunitari, cei de la Ordine Publică şi de la Rutieră au organizat în ultima vreme numeroase controale.

Oamenii legii speră ca, împreună, să pună capăt ilegalităţilor din zonă.

Au dat până acum zeci de amenzi şoferilor care opresc în locuri interzise, societăţilor comerciale şi oamenilor care au fost prinşi consumând alcool sau făcând scandal în locuri publice.

 

Ca la balamuc

 

Situaţia persistă de ani buni, însă abia acum, la sesizarea locatarilor, se încearcă „stârpirea“ ilegalităţilor. „Până acum parcă nu era aşa, dar de câteva luni parcă au turbat. Vin tot felul de oameni băuţi, înjură în gura mare, se ceartă. Îi vezi numai cu băutura după ei. Chiar aşa, copiii noştri sunt obligaţi să asculte toate prostiile pe care le vorbesc?! Noi aşteptăm să se rezolve cât mai repede problema, altfel vom merge mai departe cu demersurile“, a spus, revoltată, o femeie care locuieşte în zonă. Ea a fost susţinută de un vecin.

„Aşa este, aici e raiul hoţilor. Opresc zilnic mii de maşini, «rechini» din ăştia care fac bani nemunciţi. Nu e posibil ca într-un oraş civilizat să trăim aşa ceva“, a menţionat bărbatul.

Oamenii spun că şi patronii magazinelor din zonă sunt vinovaţi, pentru că ţin muzica dată la maximum chiar şi până la miezul nopţii, deşi programul lor de funcţionare legal este până la ora 20.00.

„Aici e ca la balamuc. Cei cu magazinele îi lasă cu băutura pe scări sau pe stradă, iar călătorii fac o mizerie de nedescris. Uitaţi-vă acum, că e dimineaţă, câte pahare şi cutii sunt aruncate pe jos“, a spus alt locuitor din zonă. Localnicii nu înţeleg de ce toate maşinile opresc acolo, în condiţiile în care indicatoare cu semnificaţia „Oprirea interzisă“ sunt aplasate pe majoritatea stâlpilor. Toţi au observat însă că zona este asaltată de aşa-zişii „rechini“, care racolează clienţi pe care îi transportă cu maşinile persoanale în comunele judeţului.

 

Zeci de amenzi

 

Poliţiştii Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR), cei de la Serviciul de Ordine Publică şi reprezentanţii Poliţiei Comunitare au efectuat numeroase controale în cartier în ultima vreme.

„Acţionăm în zona respectivă aproape zilnic şi nu vom renunţa până ce nu vom stabili ordinea acolo. Am aplicat până acum zeci de amenzi şoferilor, inclusiv celor angajaţi la firmele de transport importante, întrucât acolo oprirea este interzisă“, a spus Vali Paraschiv, subinspector în cadrul SPR. Şi poliţiştii comunitari monitorizează zona. Până acum au dat aproximativ 20 de amenzi comercianţilor şi călătorilor.

„Trei agenţi comerciali au fost amendaţi pentru că nu au respectat programul de funcţionare, prelungindu-l. De asemenea, au fost aplicate sancţiuni şi pentru cei care au dat muzica tare. Cetăţenii care au fost surprinşi consumând alcool şi cei care au făcut scandal au fost şi ei amendaţi. Noi vom continua să acţionăm în zonă, pentru a preîntâmpina asemenea probleme“, a spus Adrian Pop, şeful Poliţiei Comunitare.

Poliţiştii vor efectua controale inopinate în special în orele de vârf, când zona devine extrem de aglomerată din cauza numărului mare de călători care vin sau pleacă în localităţile de domiciliu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII