19 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSalvat de poliţiştii de frontieră

Salvat de poliţiştii de frontieră

Un sârb de 64 de ani a fost salvat de la înec sâmbătă după-amiază de poliţiştii de frontieră mehedinţeni. Bărbatul se plimba în zona barajului Porţile de Fier II cu un sky-jet, iar la un moment dat s-a răsturnat din cauza valurilor mari produse de trecerea unei nave comerciale pe şenal. „Sâmbătă după-amiază, la ora 15.30, postul de observare şi supraveghere fluvial din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Porţile de Fier II a observat pe direcţia avanportului Sistemului Hidroenergetic şi de Navigaţie Porţile de Fier II (km fluvial 864), la aproximativ 500 de metri de malul românesc al fluviului, un cetăţean care desfăşura cu un sky-jet activităţi de agrement chiar pe şenalul fluviului“, a declarat Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al IJPF Mehedinţi.

Trecerea unei nave comerciale care a produs valuri mari l-a dezechilibrat pe bărbat, acesta căzând în apele fluviului. El nu a mai putut să se ridice pe sky-jet şi a strigat după ajutor atât în limba română, cât şi în sârbă. „În ajutorul persoanei aflate în pericol de înec a venit o ambarcaţiune rapidă de intervenţie a poliţiei de frontieră, aflată în serviciul de supraveghere a frontierei de stat în apropierea locului unde se răsturnase. Ajunşi lângă persoana căzută în apă, poliţiştii de frontieră au ridicat-o la bord, acordându-i primul ajutor, şi au recuperat şi sky-jetul, care plutea în derivă pe fluviu“, a mai spus Pera.

După ce a fost ridicată la bord şi transportată pe malul românesc, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoana respectivă se numeşte D. Miloş, de 64 de ani, din localitatea Mihailovac (Serbia), cu dublă cetăţenie – sârbă şi suedeză.

Bărbatul le-a declarat poliţiştilor că a ieşit să se plimbe pe fluviu cu sky-jetul, dar valurile l-au dezechilibrat şi a căzut în apă, curenţii fluviului ducându-l în apele româneşti. Neavând vestă de salvare şi fiind înaintat în vârstă, el nu a mai putut să înoate şi a început să strige după ajutor. Cetăţeanul sârb le-a mulţumit poliţiştilor de frontieră mehedinţeni pentru faptul că prin modul rapid în care au acţionat i-au salvat viaţa. După trei ore, D. Miloş a fost înapoiat împreună cu sky-jetul autorităţilor de frontieră sârbeşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS