15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPurcei şi raţe de Ziua Marinei

Purcei şi raţe de Ziua Marinei

http:http://www.youtube.com/watch?v=pmhT8Fi75aI

Portul oraşului Severin a fost aproape neîncăpător ieri, locuitorii municipiului înghesuindu-se de la primele ore ale dimineţii să prindă loc pe malul Dunării, acolo unde s-a desfăşurat un concurs inedit.

 

Peste 50 de tineri s-au întrecut ieri într-un concurs care a avut loc la malul Dunării, în Drobeta Turnu Severin, şi în care trebuia să prindă un porc aflat
într-un sac de rafie la capătul unei bârne lungi de aproape zece metri. Mai mult, bârna a fost unsă de organizatori cu aproape 20 de kilograme de vaselină şi seu. Pentru înscriere nu s-au pus limite de vârstă sau sex. Participanţii nu trebuia decât să ştie să înoate.

Pentru a ajunge la locul unde urma să se desfăşoare concursul, tinerii au avut mai întâi de înfruntat două obstacole. Primul, să treacă de pe uscat pe vapor pe o ţeavă metalică, după care să execute o săritură în apă de la o înălţime de şase metri. Aproape o oră, tinerii au încercat să ajungă la Marina, purceluşa care îşi aştepta noul stăpân cuminte, în sacul de rafie de la capătul bârnei. În cele din urmă, s-a stabilit şi învingătorul, care a folosit puţin nisip pentru a trece peste bârna unsă cu vaselină. „Nu a fost nici uşor, dar nici greu. Am încercat de vreo patru ori, iar a cincea oară am reuşit. Am ştiut trucul cu nisipul de la verişorul meu, care a câştigat purcelul patru ani la rând. Acum nu a mai putut participa, pentru că este accidentat la mână şi nu a avut cum să se urce pe bârnă, dar purcica a rămas în familie, că am câştigat-o eu“, a spus Ştefan Ion.

Întrebat ce va face cu „trofeul“, câştigătorul a răspuns: „Nu am de gând să o tai sau să o vând. O s-o ţin ca să facă purcei, că aduce noroc“, a mai spus Ştefan Ion. Organizatorii au mai pus la bătaie premii pentru concurenţii care nu au reuşit să ajungă la sacul cu purceluşa: câteva raţe, cărora le-au dat drumul pe Dunăre şi care au ajuns la cei ce le-au prins.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS