15.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalInculpaţii „Marlware“ rămân în arest

Inculpaţii „Marlware“ rămân în arest

Curtea de Apel Piteşti a hotărât ieri ca toţi cei 21 de hackeri arestaţi în cazul „Marlware“, pentru infracţiuni informatice, să fie cercetaţi în continuare după gratii. 20 din cei 21 de reţinuţi au făcut recurs, după ce judecătorii Tribunalului Vâlcea le-au prelungit mandatele de arestare cu 29 de zile, pe 8 august 2008. Recursurile s-au judecat luni, la Curtea de Apel Piteşti, iar ieri a fost dată pronunţarea. Magistraţii au respins toate recursurile, decizia fiind definitivă, şi fiecare inculpat a fost obligat să achite câte 200 de lei pentru cheltuieli judiciare. Curtea de Apel Piteşti a respins totodată cererea unuia dintre inculpaţi, care a solicitat, prin intermediul apărătorului, eliberarea unei copii a suportului ce conţinea înregistrarea şedinţei din 8 august, pronunţată de Tribunalul Vâlcea, în dosarul nr. 2371/90/2008.

Membrii reţelei „Marlware“ sunt cercetaţi pentru că intrau ilegal în sisteme şi conturi bancare, după care organizau licitaţii fictive pe diferite site-uri. Conform anchetatorilor, ei au înşelat foarte mulţi cetăţeni străini cu peste 400.000 de euro, bani din care şi-au achiziţionat vile, apartamente şi autoturisme de lux. Întreaga reţea acţiona în patru judeţe din ţară, respectiv Vâlcea, Teleorman, Sibiu, Hunedoara, şi în Bucureşti, fiind anihilată cu sprijinul reprezentanţilor FBI.

Cel de-al 21-lea arestat e un minor de 17 ani şi i s-a prelungit mandatul pentru 19 zile, pe 1 august 2008, iar altor doi suspecţi li s-au emis mandate de arestare în lipsă, ei fiind în Canada şi Statele Unite ale Americii. Cei 21 de hackeri rămân în arestul Inspectoratului Poliţiei Judeţene (IPJ) Vâlcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII