19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalTamponare cu scandal, la Găneasa

Tamponare cu scandal, la Găneasa


Un bărbat din comuna Găneasa îi acuză pe poliţişti că l-au bătut crunt pentru că a cerut o dovadă în urma unei tamponări în care a fost implicat. Oamenii legii susţin că doar l-au imobilizat, fiindcă devenise violent.

 

Gheorghe Ciobanu, de 33 de ani, din Găneasa, a ajuns la poliţie duminică seară, după ce a fost implicat într-o ciocnire între două autovehicule, produsă pe raza comunei. Potrivit poliţiştilor, bărbatul se afla la volanul unui autoturism Audi şi a tăiat calea unui tir, intrând în coliziune cu acesta.

Gheorghe susţine că nu el se afla la volan, ci fratele său, Cosmin Ciobanu, care a luat vina asupra sa. I-a contrazis însă şoferul tirului, Costel Băescu. „Şoferul a plecat la spital. Nu conducea fratele său, aşa cum susţine acum“, a spus şoferul tirului.

A urmat un scandal în toată regula. Gheorghe Ciobanu a început să le vorbească urât şoferului de tir şi agenţilor de poliţie sosiţi la faţa locului.

Poliţiştii din Găneasa au fost nevoiţi să ceară ajutorul colegilor de la Slatina. Gheorghe susţine că, fără să-i deranjeze cu ceva pe poliţişti, aceştia i-au pus cătuşele la mâini şi l-au bătut. Totul pentru că a cerut dovada în urma accidentului. Poliţiştii acuzaţi afirmă însă că nici nu poate fi vorba de aşa ceva. „Nu-i adevărat. Nu l-a bătut nimeni“, a declarat şeful Poliţiei din Găneasa, Gheorghe Badea.

 

Acuzaţii grave

 

Incidentul a avut loc în faţa Primăriei Găneasa, vizavi de un restaurant. Poliţiştii susţin că şoferul autoturismului Audi era băut, motiv pentru care nu a recunoscut că el se afla la volan. Imediat ce a aflat de incident, la Poliţia Găneasa a ajuns şi tatăl fraţilor Ciobanu, Nicolae.

Acesta aduce acuzaţii grave împotriva poliţiştilor de la Găneasa. Omul spune că l-a auzit pe fiul său ţipând, în timp ce poliţiştii îl băteau.

„L-au băgat în post pe fiul meu şi l-au omorât cu bătaia. Când am ajuns la post, am găsit uşa închisă şi grilajul tras, iar un poliţist avea grijă să nu intre nimeni. Băiatul meu ţipa. Atunci am zis: «Ce faceţi, îl omorâţi?» I-au dat drumul, iar copilul a ieşit din post cu cătuşele la mâini. Avem 100 de martori că poliţiştii l-au bătut. Să-l vedeţi şi dumneavoastră ce semne are pe el, la gât şi la ochi. Acum e la spital, l-a dus poliţia acolo. Când a venit salvarea, l-au ţinut o oră în maşină, în loc să-l transporte la spital. Cei de pe ambulanţă i-au zis să semneze că refuză transportul la spital. Băiatul n-a vrut să semneze, pentru că el voia să fie dus acolo, îi era rău. Dar nu-i nimic, e lege pentru toată lumea“, şi-a spus părerea Nicolae Ciobanu.

Bărbatul este susţinut şi de cei doi fii ai săi. „M-au rupt cu bătaia. Mi-au rupt lanţul şi brăţara de aur. Mi-au umflat ochiul, uitaţi. Când au auzit că mi-am sunat avocatul, au lăsat-o mai moale. Acum vin de la spital. Mi-au recoltat probe de sânge. Pentru ce, nu ştiu, că nu eu am fost la volan, ci fratele meu“, susţine Gheorghe Ciobanu.

 

„Ne-a înjurat şi ne-a făcut în toate felurile“

 

Şeful de post din Găneasa spune că abia a ajuns la faţa locului, şi a fost luat „în primire“ de conducătorul autoturismului Audi.

„Am auzit o bubuitură şi m-am întors imediat. După cum am văzut poziţia maşinilor, mi-a fost clar că şoferul din Audi e vinovat. M-am dus acolo, iar acesta îl înjura pe şoferul tirului. Am încercat să calmez lucrurile, dar a început să mă înjure şi pe mine. Văzând că nu mă înţeleg cu el, am cerut ajutorul colegilor de la Slatina. I-a luat şi pe ei la înjurături. Ne-a făcut în toate felurile. Chiar a încercat să îl lovească pe unul dintre poliţişti. Am fost nevoiţi să-l imobilizăm cu cătuşele. Asta a fost tot. Nu l-a lovit nimeni, nu l-a bătut nimeni“, a declarat agentul-şef Gheorghe Badea.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Olt a demarat o anchetă în acest caz. „Se efectuează cercetări. Conducătorul auto este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice“, a declarat comisar Claudia Radu, purtătoarea de cuvânt a IPJ Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII