19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalExerciţii militare afectate de război

Exerciţii militare afectate de război

Corveta „Contraamiral Eustaţiu Sebastian“, cu peste 100 de marinari români la bord, care participă la Grupul de Cooperare Navală Blackseafor şi avea în program şi acostarea în portul Batumi din Georgia, se află în prezent în portul Sevastopol din Ucraina.

Potrivit NewsIn, care citează MApN, militarii desfăşoară activităţile planificate în portul ucrainean şi nu a fost luată încă o decizie privind o eventuală modificare a programului aplicaţiei. Reprezentantul Minsterului Apărării a precizat că Blackseafor este un exerciţiu care se desfăşoară în parteneriat cu mai multe state, iar o eventuală decizie poate fi luată doar prin consultarea tuturor ţărilor implicate.

Din gruparea care desfăşoară exerciţiul mai fac parte fregata „Oruc Reis“ (Turcia), nava de comandament „Slavutich“ (Ucraina), corveta „Smeli“ (Bulgaria) şi nava de debarcare a desantului „Azov“ (Federaţia Rusă). Programul acestora cuprinde vizite în porturile Sevastopol (Ucraina), Batumi (Georgia), Novorosiisk (Federaţia Rusă). Pe timpul staţionării în porturi, sunt programate activităţi demonstrative, întâlniri cu oficialităţi militare şi civile şi vizite la bordul navelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS