34 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalFestivalul pepenilor, la Văleni

Festivalul pepenilor, la Văleni

OLT. Comuna Văleni a fost miercuri gazda Festivalului Pepenilor, eveniment sărbătorit cu muzică şi dansuri populare, voie bună, întreceri sportive şi premii. Sărbătoarea, care a început încă de la orele dimineţii, a adunat sportivi, cântăreţi, dansatori, dar şi cultivatori şi comercianţi de pepeni din mai multe localităţi ale judeţului. Ansamblul popular „Plaiurile Oltului“ i-a încântat pe participanţi, aceştia continuând petrecerea până după miezul nopţii.

Primarul comunei, Mihai Brăgaru, s-a declarat mulţumit că a reuşit să le ofere oamenilor din zonă momente de veselie, după o campanie agricolă istovitoare. „Festivalul a început de dimineaţă, cu concursuri sportive de ciclism, fotbal şi atletism, iar primii clasaţi la aceste întreceri au fost premiaţi. După-amiază, la ora 18.00, ansambul local de dansuri populare de la Liceul Văleni a evoluat în premieră în faţa spectatorilor. În cadrul festivalului, au fost premiaţi cel mai mare şi cel mai mic pepene galben, iar la final au urcat pe scenă artiştii ansamblului «Plaiurile Oltului»“, a spus Mihai Brăgaru.

Cel mai mare pepene a cântărit 14,8 kilograme, iar cel mai mic – 1,1 kilograme. Deţinătorii lor au fost premiaţi cu câte 150 de lei. Cu toate acestea, reprezentanţii primăriei au apreciat mai mult persoana care a prezentat la concurs cel mai mic pepene – care era producătorul fructului – şi mai puţin pe cel care a adus penepele de aproape 15 kilograme, care era doar comerciant. Având în vedere succesul de care s-a bucurat această sărbătoare, organizatorii se gândesc deja să organizeze festivalul şi anul viitor, în aceeaşi perioadă.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS