15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCopiii instituţionalizaţi, vizitaţi de consilierii antidrog

Copiii instituţionalizaţi, vizitaţi de consilierii antidrog

240 de copii şi tineri aflaţi în centrele de plasament şi în căsuţele de tip familial din Olt vor primi informaţii legate de efectele nocive ale consumului de droguri.

Proiectul „Şi ei sunt ai noştri!“ este iniţiat de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Olt, în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) şi Asociaţia „Prietenii Omului – Umanism, Cultură“. Proiectul se desfăşoară în judeţ în perioada august – noiembrie şi îşi propune sensibilizarea tinerilor în scopul de a fi evitat consumul de droguri. Iniţiatorii proiectului vor viza participarea tinerilor din centrele de plasament şi casele familiale la programe de prevenire focalizate pe evitarea consumului de stupefiante, dar şi de tutun sau alcool. Cele 32 de locuinţe familiale din judeţ, precum şi centrele de plasament „Floare de colţ“ din Balş, „Sfânta Elena“ din Corabia şi „Sfântul Valentin“ din Slatina vor primi vizita consilierilor CPECA.

 

Combaterea tentaţiilor

 

Riscurile ca tinerii din centrele de plasament să devină dependenţi de substanţe nocive sunt cu atât mai mari, cu cât aceştia nu sunt informaţi asupra efectelor negative ale consumului de tutun, alcool sau droguri. „Acţiunile de acest gen sunt binevenite. Atât în şcoli, cât şi în centrele noastre este nevoie de asemenea activităţi de informare“, a spus Luminiţa Tudora, directoarea DGASPC.

Fiecare căsuţă familială va primi cel puţin o vizită din partea instituţiilor partenere, iar în funcţie de gradul de receptivitate al beneficiarilor, se vor putea organiza şi alte întâlniri informative.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS