24 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalRestricţii pentru turiştii europeni în Israel

Restricţii pentru turiştii europeni în Israel

Cetăţenii străini, inclusiv cei români, care au lucrat în trecut în mod legal în Israel în anumite domenii se pot întoarce în această ţară în scop turistic numai după o perioadă de cel puţin un an de la data părăsirii teritoriului israelian, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE). Mai precis, domeniile la care se referă restricţiile de călătorie sunt: agricultura, industria, construcţiile, asistenţa la domiciliu sau alte servicii, iar persoanele care doresc să revină în Israel trebuie să nu fi întâmpinat probleme de nici o natură în timp ce lucrau în această ţară.

În plus, mai explică MAE, anumite categorii de persoane au obligaţia de a-şi verifica statutul faţă de autorităţile israeliene şi de a obţine permisiunea acestora de a intra în ţară, înaintea plecării, pentru a evita să li se interzică intrarea. Această obligaţie se referă la persoanele care au fost expulzate din Israel, care au locuit ilegal în această ţară, cărora le-a fost refuzată intrarea în Israel, la cele care doresc să viziteze cetăţeni străini ce lucrează pe teritoriul statului şi la rudele străinilor care muncesc în Israel.

De asemenea, paşapoartele cetăţenilor străini care doresc să viziteze Israelul trebuie să fie valabile cel puţin şase luni de la data prevăzută pentru intrarea pe teritoriul acestuia, se mai arată în comunicatul MAE.

Reamintim că Ministerul israelian de Interne a decis, pe 9 ianuarie 2008, să anuleze vizele pentru românii care călătoresc în Israel în scopuri turistice, aşa cum se întâmplă în cazul tuturor celorlalţi cetăţeni UE, iar decizia a intrat în vigoare începând cu 1 martie 2008. Celelalte tipuri de vize (de muncă, studii etc.) rămân valabile.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU