28.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMinor filmat în timp ce fura dintr-un tren

Minor filmat în timp ce fura dintr-un tren

Un adolescent de 16 ani, din Bistriţa Năsăud, a fost surprins de camerele de luat vederi dintr-un tren intercity Timişoara – Bucureşti, în timp ce fura sacoşa unei familii care se urcase din Băile Herculane. Într-un moment când oamenii nu erau atenţi, tânărul a furat bagajul din vagon, după care a coborât în staţia din Drobeta Turnu Severin. Ajunsă la destinaţie, în Bucureşti, familia care a rămas fără bagaje a constatat furtul şi a alertat poliţia.

Imaginile de pe camerele de supravegheat din tren au fost developate, iar tânărul a fost identificat. „Tânărul de 16 ani, din Bistriţa Năsăud, are un cazier încărcat. A fost prins de mai multe ori, iar acum a fost surprins de camerele de supravegheat din trenul intercity, în care a furat. A fost identificat după semnalmente“, a declarat Ion Cotârţă, comisar-şef la Poliţia Feroviară Mehedinţi.

Băiatul a fost prins în timp ce încerca să vândă unele dintre lucrurile pe care le găsise în sacoşă, iar acum va trebui să plătească pentru ceea ce a făcut, mai ales că nu este la prima abatere. În urmă cu două săptămâni, a fost prins în timp ce sustrăgea mai multe scule dintr-o rabă.

Adolescentul a recunoscut faptele şi a spus că îi pare rău.

„Am intrat în vagon, am văzut sacoşa şi, cum nu era nimeni să mă oprească, am furat-o. Am luat din ea doar ce m-a interesat, iar restul am aruncat. Am găsit în ea nişte haine, câteva sticle cu apă termală de la Herculane, o scrumieră şi o rogojină de plajă“, a spus băiatul de 16 ani.

Întrebat de ce fură, tânărul a spus că nu are din ce trăi, pentru că mama lui nu are serviciu, iar tatăl lui este plecat în Germania.

„Mama e la Bistriţa, iar tata e în Germania. Nu mă pune nimeni să fur, dar nu am ce să mănânc. Oricum, îmi pare rău că am furat“, a mai spus băiatul.

Bunurile recuperate au fost înapoiate familiei păgubite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII