19.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPericol de explozie în Severin

Pericol de explozie în Severin

O autocisternă încărcată cu aproape 24 de tone de dioxid de carbon lichid, care avea scurgeri la o supapă de refulare, a fost la un pas să explodeze, aproape de centrul oraşului Drobeta Turnu Severin.

 

Un şofer de tir inconştient a oprit autocisterna în trafic şi a mers într-un bloc învecinat să se odihnească. Temperatura ridicată din aer a creat o presiune prea mare în cisternă şi conţinutul acesteia a început să refuleze pe la supape. Speriaţi, vecinii au alarmat autorităţile. Descoperit în cele din urmă de pompieri, şoferul s-a scuzat spunând că nu avea de unde să ştie că se va întâmpla aşa ceva.

„Când am parcat nu avea nimic. Am mers să mă odihnesc, de unde era să ştiu eu că o să aibă scurgeri?“, a spus şoferul buimăcit de somn.

A fost nevoie de intervenţia a două echipaje de pompieri, mai multe echipaje de poliţie, poliţişti comunitari şi de jandarmi pentru izolarea zonei şi redirecţionarea traficului rutier şi pietonal.

„Am fost solicitaţi în această dimineaţă în zona târgului Veterani, deoarece la supapa unui tir erau scurgeri de dioxid de carbon. Am intervenit cu două echipaje pentru stoparea scurgerilor şi împreună cu poliţia şi jandarmeria am izolat zona pentru evitarea eventualelor pericole“, a spus Cristian Stanciu, şef birou ISU „Drobeta“. Autocisterna a fost scoasă din oraş şi parcată pe o platformă, departe de stradă şi de locuinţe.

„După ce l-am identificat pe şofer, l-am însoţit în afara oraşului, unde autocisterna a fost parcată. Conducătorul auto a fost sancţionat pentru neglijenţă“, a spus subcomisarul de poliţie Cristian Lungu.

Poliţia a deschis o anchetă pentru stabilirea împrejurărilor care au stat la baza producerii scurgerilor de gaze.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS