14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMaterialele pentru refacerea caselor sinistraţilor, achiziţionate prin Bursă

Materialele pentru refacerea caselor sinistraţilor, achiziţionate prin Bursă

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a convocat ieri, la ora 12.00, o reuniune a comitetului operativ pentru situaţii de urgenţă, pentru a analiza stadiul măsurilor dispuse pentru sprijinirea populaţiei afectate de inundaţii.

„Suntem într-o situaţie de urgenţă, nu putem să stăm să aşteptăm toate procedurile prevăzute pentru cheltuielile publice, care durează trei luni. (…) Ministerul Dezvoltării şi Lucrărilor Publice va face săptămâna aceasta licitaţia prin Bursa Română de Mărfuri pentru achiziţia de materiale cu care să reconstruim casele“, a declarat şeful guvernului, la finalul reuniunii.

Tăriceanu a adăugat că trebuie angajate cât mai urgent şi firmele care să participe la reconstrucţia celor aproape 800 de case afectate şi a precizat că, în cazul vârstnicilor, construcţia caselor cade în sarcina autorităţilor locale şi centrale, în vreme ce tinerii vor primi materialele necesare refacerii locuinţelor.

Şeful guvernului a mai declarat că i-a cerut ministrului de interne să menţină forţele de intervenţie în zonele afectate de inundaţii, pentru ca oamenii să nu se simtă „abandonaţi“.

La rândul său, ministrul internelor şi reformei administrative, Cristian David, a spus că este prioritară finalizarea anchetelor sociale în zonele afectate de inundaţii şi asigurarea spaţiilor de cazare a sinistraţilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS