8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGard pentru casa directorului şcolii

Gard pentru casa directorului şcolii

Un salariat al Şcolii Generale „George Uscătescu“ din Târgu Cărbuneşti lucra în atelierul unităţii de învăţământ, deşi era în concediu, la confecţionarea unui gard comandat de directorul Vasile Ivănoiu.

 

Un angajat al Şcolii Generale „George Uscătescu“ din Târgu Cărbuneşti a fost surprins vineri, în timp ce lucra în atelierul unităţii de învăţământ la realizarea unui gard. Bărbatul suda ţevi în momentul în care jurnaliştii, însoţiţi de un reprezentant al Poliţiei Comunitare, au intrat în incinta atelierului şi l-au luat la întrebări.

 

„Nu sunt de capul meu aici“

 

Angajatul unităţii de învăţământ nu a vrut să recunoască pentru cine lucrează şi nici cum îl cheamă, acesta limitându-se să spună că este în concediu şi că a fost chemat de directorul şcolii pentru a face această lucrare. El a mai precizat că „nu sunt de capul meu aici“ şi ne-a recomandat să cerem lămuriri de la director. Vasile Ivănoiu s-a făcut însă nevăzut, cu toate că până atunci fusese prezent în incinta unităţii de învăţământ.

În faţa vechiului gard din lemn al casei în care locuieşte directorul Vasile Ivănoiu se turnase temelia şi se montaseră stâlpii de susţinere. Doar gardul propriu-zis urma să fie montat. Din păcate, conducătorul şcolii generale nu a fost de găsit nici acasă pentru a-i solicita un punct de vedere în legătură cu cele întâmplate, însă lucrurile sunt evidente. Mai mult decât atât, Vasile Ivănoiu nu a putut fi contactat nici la telefon.

 

Va fi sesizat Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj

 

Pentru a se constata cu exactitate ce s-a întâmplat la şcoala generală, conducerea Primăriei Târgu Cărbuneşti susţine că va declanşa o anchetă. Mihai Mazilu, primarul localităţii, a spus că va sesiza Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj cu privire la această situaţie: „Sunt mâhnit de ceea ce s-a întâmplat, pentru că reprezintă o pată pentru învăţământul din Târgu Cărbuneşti. Vom demara o anchetă pentru a constata cu exactitate situaţia înregistrată la şcoala generală. Vom verifica pentru cine s-a făcut gardul, cine se face responsabil pentru executarea acestei lucrări şi din dispoziţia cui s-a realizat. Vom vedea care a fost consumul de energie electrică şi se vor face demersurile necesare pentru ca eventualul prejudiciu să fie recuperat. Voi sesiza şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj cu privire la această situaţie de nepermis“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS