17.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBani şi alimente pentru sinistraţi

Bani şi alimente pentru sinistraţi

Compasiunea pentru sinistraţii din Moldova i-a determinat pe locuitorii oraşelor Slatina şi Râmnicu Vâlcea să contribuie, după puteri, la campania de ajutorare iniţiată de primării.

Slătinenii s-au arătat mai impresionaţi de suferinţa sinistraţilor din Moldova decât se aşteptau autorităţile, care au organizat campanii de colectare de îmbrăcăminte, lenjerie de pat, obiecte de uz casnic etc. Încă de joi, cetăţenii au început să vină cu pachete atât la Clubul Pensionarilor, unde este centrul de colectare, cât şi la punctele amenajate în oraş.

Până ieri se adusese deja îmbrăcăminte, cu care s-au umplut două încăperi. Cei care au mai mult decât le trebuie au venit şi cu electrocasnice pe care nu le mai folosesc, dar sunt în stare bună de funcţionare. „Vineri au fost primite cele mai multe pachete. Mulţi slătineni au venit numai cu lucruri noi, pături şi lenjerie de pat, maşini de spălat, televizoare.

Probabil s-au strâns bani şi au cumpărat acele lucruri. Chiar nu ne aşteptam, dar se vede că oamenii se pot mobiliza când au un scop bine definit“, a declarat directoarea adjunctă a Direcţiei de Asistenţă şi Protecţie Socială, Mihaela Bâscoveanu.

Acţiunea Primăriei Slatina, programată să dureze o săptămână, până marţi, va fi foarte probabil prelungită. Poliţiştii comunitari de-abia reuşesc să asigure în timp util transportul de la punctele de colectare la centru. Nu s-au adus numai haine şi îmbrăcăminte, ci s-au strâns şi alimente neperisabile. Mai mult, cetăţenii care s-au interesat dacă pot contribui cu bani la această acţiune au fost sfătuiţi să cumpere şi să aducă zahăr, ulei, făină etc.

Urmează să fie pregătit şi transportul ajutoarelor către cei care au mare nevoie de ele.

 

200.000 de lei de la bugetul Primăriei Râmnicu Vâlcea

 

Primăria Râmnicu Vâlcea a aprobat în şedinţă de consiliu local alocarea unui ajutor financiar de 200.000 de lei, din bugetul local, pentru sinistraţii afectaţi de inundaţii din judeţul Suceava. Banii vor fi transferaţi zilele acestea în bugetul Consiliului Judeţean Suceava.

„Propun să dăm 200.000 de lei din bugetul local sinistraţilor din Suceava, pentru că este important să fim solidari cu semenii noştri care se află în situaţie critică“, a spus Mircia Gutău, primarul Râmnicului.

În urma declanşării acţiunii de strângere de ajutoare pentru sinistraţii din zonele afectate de inundaţii, la cortul instalat în faţa Prefecturii Vâlcea a fost strânsă, în perioada 29 – 31 iulie, suma de 1.761 de lei, bani care au fost colectaţi de la cetăţeni pe bază de proces-verbal de personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru“ (ISU) Vâlcea, desemnat să efectueze acest lucru. Tot în această perioadă, au fost donate de cetăţeni diverse bunuri alimentare (ulei, conserve, fasole boabe, zahăr, orez, făină), precum şi obiecte de îmbrăcăminte şi electrocasnice.

Donaţiile vor putea fi făcute în continuare la cortul instalat în faţa Prefecturii Vâlcea, zilnic, între orele 8.00 – 21.00.

Pot fi donate bunuri de strictă necesitate, alimente neperisabile, îmbrăcăminte, încălţăminte sau bunuri pentru asigurarea igienei corporale.

Ajutoare pentru sinistraţi sunt colectate şi la sediul central din strada General Praporgescu nr. 14, punct deschis de primărie. Ajutoarele strânse aici vor fi trimise prefecturii, care le va centraliza şi le va trimite sinistraţilor din Moldova, o dată la zece zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU