17 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAglomeraţie în Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I

Aglomeraţie în Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I

An de an, la începutul lunii august, tot mai mulţi români, care sunt stabiliţi legal în străinătate, se întorc în ţară, pentru a-şi petrece concediile alături de familie.

Faptul că românii pot călători prin Serbia fără viză şi scurtarea cu mult a distanţei până la destinaţie îi determină pe mulţi dintre conaţionalii noştri, rezidenţi în Italia, Spania şi Franţa, să intre în România prin Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I. „Faţă de săptămâna trecută, numărul cetăţenilor români, rezidenţi în state membre ale Uniunii Europene, care au intrat în ţară prin PTF Porţile de Fier I, tranzitând Serbia, s-a dublat. Dacă pe 31 iulie au tranzitat PTF Porţile de Fier I 2.800 de persoane, cu 1.100 de mijloace de transport, pe 2 august au fost peste 4.900 de persoane, cu 1.900 de mijloace de transport, şi valorile de trafic se menţin crescute“, a declarat Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al IJPF Mehedinţi.

Afluxul ridicat de călători, anticipat încă de la începutul acestei săptămâni, a determinat Poliţia de Frontieră Mehedinţi să-şi adapteze din mers maniera de lucru. Începând cu 1 august se asigură, în funcţie de valorile de trafic, numărul de poliţişti de frontieră necesar derulării în condiţii de maximă fluenţă a traficului, precum şi un control eficient al documentelor de călătorie.

În vederea fluidizării traficului, poliţiştii de frontieră au întreprins toate măsurile necesare pentru un control de frontieră operativ, neexistând timpi de aşteptare decât pentru verificarea documentelor de călătorie şi controlul vamal al bagajelor.

Există culoar separat pentru persoanele cu handicap, bolnave sau cu copii mici şi s-au luat măsuri de supraveghere a traficului de călători pe comunicaţiile care fac legătura între PTF şi localităţile de frontieră adiacente.

Poliţiştii de frontieră aduc la cunoştinţa călătorilor care tranzitează PTF Porţile de Fier I că, pentru orice informaţie referitoare la tranzitarea frontierei, au la dispoziţie numărul de telefon 0252/959.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS