8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFibra optică, introdusă la Târgu Cărbuneşti sub protecţia mascaţilor

Fibra optică, introdusă la Târgu Cărbuneşti sub protecţia mascaţilor

Jandarmii şi poliţiştii gorjeni au intervenit ieri-dimineaţă pentru a asigura protecţia lucrătorilor care săpau un şanţ la marginea oraşului Târgu Cărbuneşti, pentru introducerea unei reţele de fibră optică, după ce membrii mai multor familii de romi s-au năpustit asupra lor înarmaţi cu topoare.

Scandalul a început atunci când muncitorii au ajuns în dreptul locuinţelor familiilor Brebenică şi Mijloc. Cu toate că şanţul se afla lângă casele lor, fiind situat pe domeniul public, romii au încercat să oprească lucrările. Aceştia sunt nemulţumiţi că nu au primit nici un fel de despăgubiri pentru un cablu mai vechi, care traversează curţile caselor.

Detaşamente de Intervenţie Rapidă din cadrul Jandarmeriei şi Poliţiei au sosit imediat la faţa locului şi a fost nevoie chiar de folosirea forţei pentru calmarea spiritelor. Argentina Mijloc susţine că a fost bătută de forţele de ordine. Aceasta a mai afirmat că au fost făcute promisiuni pentru plata despăgubirilor, dar că nu a primit nimic: „Cablul este băgat prin curtea noastră de 12 ani şi nu am primit nici un fel de despăgubiri pentru acest lucru. Au spus că or să ne despăgubească, dar nu ne-au dat nimic şi acum au venit şi cu poliţia“. Oamenii legii au asigurat protecţia celor care lucrau la introducerea cablurilor până când au trecut de „zona fierbinte“.

Octavian Lupulescu, şeful Detaşamentului Poliţiei pentru Intervenţii Rapide, a spus că reprezentanţii ROMTELECOM le-au solicitat ajutorul: „Această intervenţie s-a făcut în urma solicitării Romtelecom pentru protecţia celor care lucrează la introducerea cablului. A fost vorba de nişte ameninţări din partea unor romi, care au trecut apoi şi la agresiuni cu topoare şi alte obiecte. Am fost nevoiţi să intervenim şi să folosim şi forţa fizică pentru a înlătura pericolul ameninţărilor“. Octavian Lupulescu a precizat că nu a fost nimeni bătut, doar că a fost nevoie de folosirea forţei pentru îndepărtarea persoanelor recalcitrante.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

19 COMENTARII