13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSinistraţii vor primi ajutoare din Olt

Sinistraţii vor primi ajutoare din Olt

Locuitorii din judeţele afectate de inundaţii vor primi cereale, conserve, haine, pături şi bani cu sprijinul autorităţilor din Olt. Astăzi, un cort pentru colectarea ajutoarelor va fi amplasat în faţa prefecturii, iar un cont pentru donaţii în bani va fi deschis la o bancă din Slatina.

Autorităţile judeţului Olt au dat dovadă de solidaritate cu sinistraţii din zonele afectate de inundaţii, multe instituţii arătându-se dispuse să contribuie pentru ducerea la bun sfârşit a acţiunilor de colectare şi transport al ajutoarelor. Angajaţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Olt vor amplasa astăzi un cort pe platoul din faţa prefecturii. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) va amenaja, la sediul instituţiei, un spaţiu în care urmează să fie depozitate bunurile adunate din judeţ, până la transportarea lor la destinaţie. Conducerea Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor a anunţat ieri că va solicita sprijinul comercianţilor, care pot face donaţii constând în apă plată sau minerală, zahăr sau ulei. De asemenea, conducerea DADR a făcut toate demersurile pentru colectarea unei cantităţi de 200 de tone de cereale, respectiv grâu, orz, ovăz, făină, tărâţe de grâu. Tot la intervenţia DADR, firmele de conserve din judeţ au acceptat să doneze zeci de tone de alimente conservate. Singura problemă care a rămas de rezolvat este aceea a transportului. Reprezentanţii prefecturii fac apel la societăţile comerciale care pot ajuta cu mijloace de transport, combustibilul urmând să fie asigurat din rezerva de stat de aproximativ 22.000 de litri de motorină existentă la ISU. În acest sens, Instituţia Prefectului a transmis către Ministerul Internelor şi Reformei Administrative o solicitare de aprobare a utilizării combustibilului în acest scop. De asemenea, vor fi solicitate de la minister şi numele localităţilor în care urmează să ajungă ajutoarele.

Suprefectul Virgil Paduru a declarat ieri că, până pe 5 august, camioanele cu ajutoare vor pleca spre zonele inundate.

 

Apel umanitar

 

Subprefectul Paduru a făcut ieri apel la toţi locuitorii judeţului care pot oferi o mână de ajutor oamenilor aflaţi într-o situaţie disperată. „Instituţia Prefectului adresează tuturor cetăţenilor judeţului Olt rugămintea de a fi solidari cu semenii noştri din zonele afectate de inundaţii şi de a le sta aproape, într-o încercare care ar fi putut fi şi a fiecăruia. În acest sens, adresăm rugămintea de a contribui cu sume de bani în contul deschis cu acest scop, respectiv CONT IBAN:

SINISTRAŢI RO14RNCB020042749480007 BCR Slatina“, a spus ieri subprefectul.

Toţi cei care vor să doneze haine, pături sau alimente pot aduce pachetele la cortul ampasat în faţa Prefecturii Olt. Autorităţile roagă însă cetăţenii care vor să doneze haine sau pături să aibă grijă ca acestea să fie curate, dezinfectate şi în stare bună, întrucât există riscul răspândirii unor focare de boli în zonele inundate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU