22.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljOmorâtă în stradă

Omorâtă în stradă

O femeie din comuna doljeană Moţăţei a fost ucisă de fostul concubin cu 18 lovituri de cuţit, sub privirile sătenilor, care se aflau în faţa unui magazin din localitate.

 

Georgeta Mitra, de 30 de ani, din Moţăţei, trăia în concubinaj cu Adrian Popa, de 34 de ani, din aceeaşi localitate, de aproape doi ani. Cei doi locuiseră în casa părintească a femeii, care avea doi copii din altă relaţie. După spusele rudelor femeii, bărbatul stătea mai tot timpul băut, provocând scandaluri şi bătând-o pe Georgeta, fapt pentru care aceasta a decis să pună capăt relaţiei. După ce s-au despărţit, scandalurile au continuat, Popa reproşându-i Georgetei că vrea să pună mâna pe bunurile pe care le cumpărase el cât au locuit împreună. Marţi, bărbatul s-a dus din nou acasă la Georgeta şi i-a strigat că a schimbat butelia lui de la aragaz cu una goală, după care a izbucnit din nou scandalul. „Fata mea trăia rău cu el, din cauza băuturii. Ieri (marţi – n.r.) a intrat peste noi în casă, după ce a spart uşa, şi ne-a luat la bătaie pe amândouă. I-a zis fetei mele că o omoară pentru că l-a lăsat. Acu’, pe seară, plecă fata la magazin şi mi-o omorî criminalul“, a povestit Eugenia Mitra, mama Georgetei.

 

Înjunghiată de 18 ori în piept

 

Conform reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, poliţiştii au fost sesizaţi miercuri seară, în jurul orei 19.00, că în comuna Moţăţei s-a comis un omor. La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă complexă, condusă de un procuror criminalist, iar din verificările efectuate s-a stabilit că Adrian Popa, în timp ce se afla în faţa unui magazin alimentar, pe fondul unor neînţelegeri legate de împărţirea mai multor bunuri comune, a lovit-o de mai multe ori cu un cuţit în piept pe Georgeta Mitra, în urma cărora aceasta a decedat. Omorul a avut loc sub privirile mai multor săteni, care nu au intervenit însă de frica agresorului, acesta fiind cunoscut în comună pentru scandalurile pe care le provoca. Adrian Popa a rămas lângă Georgeta Mitra până când a fost imobilizat de poliţişti. Pentru că Popa s-a tăiat la mâna stângă, acesta a fost transportat sub escortă la Spitalul Municipal Calafat, pentru acordarea primelor îngrijiri medicale. Deşi, iniţial, s-a crezut că autorul s-a tăiat la mână încercând să se sinucidă, din primele verificări ale anchetatorilor s-a constatat că Popa s-a tăiat în timp ce şi-a înjunghiat victima. În urma probatoriului administrat, procurorul a dispus continuarea cercetărilor cu făptuitorul în stare de reţinere pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, urmând să fie prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă.

 

Omor calificat

Conform Codului Penal al României, uciderea unei persoane se pedepseşte cu închisoare de la 10 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi. Pentru că Popa şi-a ucis concubina în public, acesta este cercetat pentru comiterea infracţiunii de omor calificat, care se pedepseşte cu închisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII