5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjNeguţ a refuzat şefia PNL Gorj

Neguţ a refuzat şefia PNL Gorj

Emanoil Neguţ, şeful Corpului de Control al premierului, a fost „expediat“ să candideze la Teleorman de către Biroul Politic al PNL Gorj, după ce vicele liberal a declarat că a refuzat în urmă cu mai multe luni să îi ia locul lui Morega în fruntea organizaţiei judeţene.

Emanoil Neguţ, şeful Corpului de Control al premierului Călin Popescu Tăriceanu, a dezvăluit că i s-a propus din partea conducerii centrale a partidului să preia conducerea PNL Gorj, însă a refuzat. Actualul potenţial candidat la un post în Parlamentul României a ales însă o funcţie de vicepreşedinte în PNL Gorj, pentru a sprijini organizaţia împreună cu Dan Ilie Morega, la alegerile locale. Dezvăluirea lui Emanoil Neguţ a fost făcută la numai o zi după ce liberalul gorjean Dan Ilie Morega a declarat că şeful Corpului de Control destabilizează filiala Gorj cu acţiunile sale şi ar dori să îl înlăture din fruntea partidului. Neînţelegerile dintre cei doi liberali s-au acutizat în momentul în care ambii au dorit să candideze pentru un post de deputat în cadrul Colegiului uninominal numărul unu. Având o influenţă mai mare pe lângă unii dintre membrii conducerii centrale a PNL, Morega a reuşit să obţină nominalizarea pe care o dorea şi să îl elimine din cursă pe Neguţ. Acesta a şi afirmat în anumite cercuri că are posibilitatea să candideze în judeţul său natal, Teleorman.

 

Trimis acasă

 

Biroul Politic Teritorial al PNL Gorj a dat ieri publicităţii un comunicat în care menţionează faptul că şi-a însuşit dorinţa lui Emanoil Neguţ de a candida în judeţul natal Teleorman şi a decis nominalizarea unor gorjeni în locul şefului Corpului de Control: „Biroul Politic Teritorial al PNL Gorj a luat act de declaraţiile domnului Emanoil Neguţ, care şi-a manifestat dorinţa de a candida în judeţul său natal, Teleorman, lucru normal având în vedere faptul că Domnia sa este născut aici şi a ajutat judeţul Teleorman de-a lungul carierei sale. În acest context, Biroul Politic Teritorial al PNL Gorj, mandatat de către Delegaţia Permanentă, a hotărât miercuri seară ca pentru cele trei colegii oferite iniţial domnului Emanoil Neguţ în vederea candidaturii sale, să desemneze câte două-trei personalităţi de origine gorjeană, în vederea definitivării listei de candidaţi. PNL Gorj va organiza în perioada 16-23 august un sondaj de opinie, în vederea desemnării candidaţilor pentru Colegiile 3 şi 5 la Camera Deputaţilor şi pentru Colegiul 2 la Senat, după care se vor convoca Biroul Politic Judeţean şi Delegaţia Permanentă, pentru analizarea rezultatelor sondajului de opinie şi pentru definitivarea listelor cu candidaţi pentru alegerile parlamentare, ţinând seama de aprobările Biroului Politic Central al Partidului Naţional Liberal, din 28 august, şi de hotărârile Delegaţiei Permanente a PNL din 29 august 2008“, se menţionează în comunicat.

 

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS