24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMorega îl acuză pe Neguţ că vrea să dezbine PNL Gorj

Morega îl acuză pe Neguţ că vrea să dezbine PNL Gorj

Emanoil Neguţ, unul dintre vicepreşedinţii PNL Gorj, a căzut de curând în dizgraţia şefului său. Morega îl acuză pe acesta că încearcă să dezbine organizaţia judeţeană.

Liderul PNL Gorj, Dan Ilie Morega, va candida la alegerile parlamentare din toamnă pentru un post de deputat. Colegiul vizat de şeful liberalilor a fost cel cu numărul 1, iar conducerea centrală a partidului şi-a dat acordul în privinţa acestei solicitări. Acelaşi colegiu a fost cerut şi de Emanoil Neguţ, şeful Corpului de Control al premierului Tăriceanu, care deţine funcţia de vicepreşedinte al PNL Gorj, alături de încă trei oameni politici. Dan Ilie Morega a anunţat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că i-a oferit lui Neguţ patru posibilităţi, adică patru colegii pentru care putea opta (două erau pentru Camera Deputaţilor şi două pentru Senat), însă Neguţ l-a refuzat, dorindu-şi Colegiul nr. 1.
Morega l-a acuzat pe Neguţ că a încercat să dezbine organizaţia, deoarece a vrut să îşi formeze un colegiu unde credea că va obţine voturi cu uşurinţă. „Din punctul meu de vedere, dorinţa Domniei sale nu era neapărat de a obţine mai multe voturi acolo, ci înlăturarea mea din acel colegiu, unde eu nu consider neapărat că voi câştiga un post de deputat, dar am convingerea fermă că voi maximiza voturile pentru partid, pentru că am dat ochii cu electoratul şi când am candidat pentru preşedinţia consiliului judeţean. Neguţ a mizat pe lobby-ul pe care l-a făcut şi de aceea a vrut Colegiul nr. 1. Ar fi vrut Neguţ să facă acolo o cooperativă mică, să dezbine organizaţia judeţeană, dar nu i-a ieşit. Cei care încearcă sau au încercat să dezbine organizaţia din Gorj vor juca pe marginea scenei politice“, a precizat Morega.

Morega, câştigător în faţa lui Neguţ

La prima şedinţă a Biroului Central al PNL, Morega a primit de la colegii de partid 13 voturi pentru, 2 împotrivă şi 3 abţineri. „Au votat 13 persoane împotriva lui Neguţ. M-au ales pe mine pentru a candida pe Colegiul nr. 1. La a doua întâlnire, cea a Delegaţiei permanente, am primit unanimitate de voturi. Am avut a doua zi o discuţie cu domnul Neguţ şi mi-a spus că nu a vrut să se întâmple aşa. Cred că ar fi vrut o cooperativă mică, cine ştie ce-şi imagina! Vrem să punem oameni capabili să candideze şi în locuri, colegii, unde pot obţine rezultate bune. Pe Colegiul nr. 1 nu avea cum să candideze altcineva în afară de mine. Acolo am crescut, am investit şi mă cunoaşte lumea“, a declarat Morega. El i-a mai reproşat lui Neguţ şi că în ultima vreme a venit în judeţ fără să se mai întâlnească şi cu el.

Posibilităţi de a candida

Conform lui Dan Ilie Morega, şeful Corpului de Control al guvernului are posibilitatea să candideze în Gorj în Colegiul nr. 3, pentru un post de deputat, sau în Colegiul nr. 2, pentru un post de senator. În aceleaşi colegii, filiala îi susţine însă pe fostul deputat PSD Octavian Mitu şi pe actualul deputat PRM Petre Popeangă, despre care Morega a dat de înţeles că se va înscrie în PNL. Dan Ilie Morega va candida în Colegiul nr. 1 din Gorj, care include localităţi cu primari liberali, dar şi comuna Padeş, în care liderul liberal a crescut. De asemenea, actualul deputat Pantelimon Manta va candida în Colegiul nr. 2 din judeţ, Morega precizând că aceste două candidaturi sunt considerate definitive.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS