24.5 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalÎncă un rom împuşcat de poliţişti

Încă un rom împuşcat de poliţişti

Un bărbat de etnie romă, cunoscut cu antecedente penale şi care conducea un autoturism fără a avea permis, a fost împuşcat ieri de poliţiştii doljeni, după ce nu a vrut să oprească la semnalele acestora.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj au comunicat că ieri, în jurul orei 10.00, un echipaj de Poliţie Rutieră din cadrul Poliţiei Băileşti l-a depistat în trafic pe Florin Radu, de 27 de ani, din localitate, care conducea un Opel Calibra, pe strada Carpaţi, din municipiu. Pentru că poliţiştii de la Rutieră ştiau că bărbatul nu are şi nu a avut niciodată permis auto, au încercat să-l oprească, însă acesta nu a respectat semnalele şi indicaţiile agenţilor aflaţi în exercitarea atribuţiunilor de serviciu. S-a trecut la urmărirea autoturismului şi, după aproximativ 300 de metri, Florin Radu a oprit maşina şi a încercat să fugă. Reprezentanţii IPJ Dolj au precizat că „poliţiştii l-au somat legal să oprească şi, întrucât a refuzat, au executat focuri de avertisment în plan vertical şi apoi în direcţia făptuitorului, rănindu-l în piciorul drept“. Bărbatul a fost reţinut şi transportat la Spitalul Băileşti, pentru a i se acorda îngrijiri medicale, după care a fost transferat la Spitalul de Urgenţă Craiova.

Conform conducerii unităţii sanitare din Bănie, bărbatul a suferit o plagă împuşcată la nivelul genunchiului drept, cu fractură de femur, acesta fiind internat la Clinica de Ortopedie din cadrul spitalului.

 

Dosar penal pentru ucidere din culpă

 

Poliţiştii doljeni au explicat că pe numele bărbatului de etnie romă au fost întocmite de la începutul acestui an trei dosare penale. Acesta mai fusese depistat de două ori în trafic, fiind întocmite dosare penale pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice fără a poseda permis. De asemenea, acesta este cercetat şi pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, după ce a provocat un accident în urma căruia o persoană şi-a pierdut viaţa. După ultima „ispravă“, pe 10 iulie, Florin Radu a fost reţinut de poliţişti şi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Băileşti cu propunere de arestare preventivă, având în vedere pericolul social pe care îl prezenta cu privire la conducerea autovehiculelor pe drumurile publice. Oamenii legii au precizat că procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Băileşti, care a preluat dosarul, nu a dispus sesizarea instanţei de judecată, considerând că bărbatul nu prezintă pericol social.

Rudele lui Florin Radu au acuzat poliţiştii că au făcut exces de zel, mai ales că în zona în care l-au împuşcat pe rom erau mai mulţi copii. „Au tras în el cu muniţie de război. Puteau să-l aresteze, să-l amendeze, dar nu să-l împuşte în faţa curţii, unde se jucau toţi copiii“, a precizat Gheorghe Radu, tatăl rănitului.

Agresori împuşcaţi

La începutul lunii mai, Marian Găgeatu şi Ionică Viziru au fost răniţi în picioare, iar Viorel Găgeatu, în abdomen şi în şold, fiind împuşcaţi de poliţiştii pe care îi atacaseră cu furci, sape şi o drujbă. În timpul scandalului a suferit o rană la cap şi Aurel Găgeatu, însă nu prin împuşcare, iar doi poliţişti au fost răniţi uşor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

47 COMENTARII