17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTăriceanu şi Băsescu şi-au pus cizmele

Tăriceanu şi Băsescu şi-au pus cizmele

Atât preşedintele ţării, Traian Băsescu, cât şi premierul Călin Popescu Tăriceanu s-au aflat zilele trecute în zonele grav afectate de inundaţii. După ce şeful statului a prezidat sâmbătă un comitet de situaţii de urgenţă la Rădăuţi, duminică a venit rândul premierului Tăriceanu să se consulte personal cu autorităţile locale din aceeaşi zonă. Premierul Tăriceanu s-a aflat dumnică la Rădăuţi, în zona inundaţiilor, fiind însoţit de ministrul administraţiei şi internelor, Cristian David, ministrul finanţelor şi economiei, Varujan Vosganian, ministrul mediului, Attila Korodi, şi ministrul agriculturii, Dacian Cioloş. Acesta urma să se consulte cu autorităţile locale în vederea aplicării măsurilor dispuse de comitetul pentru situaţii de urgenţă, ce s-a reunit în cursul zilei de ieri, la Palatul Victoria.

Tăriceanu a convocat ieri-dimineaţă, la Palatul Victoria Comitetul pentru situaţii de urgenţă. La finalul şedinţei, premierul Tăriceanu a declarat că 3.000 de persoane din forţele de intervenţie ale MIRA şi MApN sunt mobilizate în zonele afectate grav de inundaţii din nordul Moldovei, prioritară fiind salvarea de vieţi omeneşti. Tăriceanu declara că s-a dispus evacuarea de urgenţă a oamenilor din zona Paşcani şi Roman şi s-a decis supraînălţarea digurilor de urgenţă, cu ajutorul aceloraşi forţe din MIRA şi MApN.

Această acţiune a premierului intervine în condiţiile în care şi preşedintele Băsescu a prezidat sâmbătă un comitet de situaţii de urgenţă la Rădăuţi, zonă afectată grav de inundaţii, la şedinţă participând şi ministrul administraţiei şi internelor, Cristian David, ministrul mediului, Attila Korodi, şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur. Preşedintele s-a deplasat sâmbătă după-amiază în judeţul Suceava, în zona Vicovu de Jos, afectată grav de inundaţii. El a stat de vorbă cu sinistraţii şi le-a promis că vor fi ajutaţi la reconstrucţia caselor. Ploile din ultimele trei zile au provocat pagube în sute de localităţi din judeţele Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, unde numeroase locuinţe şi gospodării au fost inundate, iar peste 400 de persoane au fost evacuate din calea apelor.

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS