28.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMunca la negru, fenomen de amploare în Olt

Munca la negru, fenomen de amploare în Olt

Mai mulţi taximetrişti şi lucrători comerciali din Olt au fost depistaţi de inspectorii de muncă lucrând fără forme legale. Amenzile aplicate în numai câteva zile de verificări au fost de 12.000 de lei, iar cele mai multe dintre cazurile de muncă la negru au fost descoperite în rândul taximetriştilor.

La SC Laur Uriaş SRL, din Balş, trei taximetrişti lucrau fără contracte individuale de muncă. Angajatorul a primit o amendă de 4.500 de lei. Patronul va fi nevoit să întocmească şi să înregistreze la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) contracte de muncă legale pentru cei trei şoferi, în caz contrar alegându-se cu altă sancţiune. Tot în Balş, la altă firmă de taxiuri, verificările inspectorilor au scos la iveală alte două cazuri de muncă la negru. La SC Eneris Taxi SRL lucrau ilegal două persoane. Amenda aplicată a însumat 3.000 de lei. La SC Gabi Trans-Mix SRL, a fost găsită o persoană care lucra la negru, astfel că angajatorul a fost amendat cu 1.500 de lei.

Controalele reprezentanţilor ITM la firmele care au ca domeniu de activitate comerţul au depistat alte cazuri de muncă fără forme legale. „La SC Bădescu Beta-Rom SRL Coteana, a fost găsită o persoană care lucra ilegal, patronul fiind amendat cu suma de 1.500 de lei. Aceeaşi amendă, tot pentru munca la negru, o va plăti altă societate comercială din Coteana, SC Bel Marcuna SRL. Două firme din domeniul comerţului, din Slatina, s-au ales cu avertismente pentru că nu au respectat prevederile Codului Muncii cu privire la munca suplimentară“, a spus Florin Fumureanu, inspectorul-şef adjunct al ITM.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII