18.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDunărea, groapă de gunoi

Dunărea, groapă de gunoi

Este greu de crezut că în ţara noastră, de aproape doi ani membră UE există lângă centrul municipiului Drobeta Turnu Severin un loc în care atunci când intri să te simţi ca în junglă.

Nu este poveste, ci realitatea numită Portul Drobeta Turnu Severin.

Acolo unde ar trebui să se întindă faleza, pe care toţi politicienii au promis că o vor reface, se află numai copaci, mărăcini înalţi de cinci metri şi gunoaie cât cuprinde.

În loc să fie transformată în zonă de agrement, pe cei 20.000 de metri pătraţi se adună toate mizeriile oraşului, de la peturi, la jucării şi seringi. Prin această zonă trec zilnic mii de oameni, deoarece faleza este situată între un colegiu naţional şi fluviul Dunărea.

Toţi primarii care s-au perindat la conducerea municipiului au venit cu promisiuni în timpul campaniei electorale, însă nimeni nu s-a ţinut de cuvânt.

Autorităţile sunt cu atât mai vinovate, cu cât portul, ruinele, piciorul Podului lui Traian şi Muzeul Regiunii Porţile de Fier sunt singurele puncte de atracţie pentru turiştii care vin în Severin.

Tinerii care se strâng în fiecare seară pe malul Dunării, în zona piciorului Podului lui Traian, sunt dezamăgiţi.

„Vin foarte des aici cu prietenii, poate chiar în fiecare seară, pentru că în oraş nu avem unde să mai mergem. După ora 19.00, toate terasele sunt pline, barurile sunt deja demodate şi vrem aer curat. Din păcate, această zonă minunată arată deplorabil. Primarul ar trebui să ia atitudine“, a spus Ionuţ Surugiu, un tânăr severinean.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU