14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljZi incendiară pentru pompierii doljeni

Zi incendiară pentru pompierii doljeni

Cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj au avut de lucru marţi pe raza judeţului. Pompierii din Calafat au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu încă de la primele ore ale dimineţii, după ce, la ora 8.20, au fost sesizaţi că locuinţa unui cetăţean din comuna Poiana Mare a luat foc. Din cauza trăsnetului, acoperişul casei lui Gheorghe S. a fost cuprins de flăcări, care s-au extins la un pătul, un fânar cu aproximativ cinci tone de paie şi un adăpost de animale, potrivit unui comunicat ISU Dolj.

Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială în localitatea doljeană Sărbătoarea, la circa zece kilometri de Craiova, la un incendiu izbucnit în gospodăria lui Tudor B. Cercetările efectuate la faţa locului au scos la iveală faptul că incendiul a avut drept cauză jocul copiilor cu focul. Nepoata proprietarului, Valerica B., de 11 ani, s-a jucat cu chibriturile în casă, flăcările mistuind mobilierul şi tocăria încăperii respective, precum şi materiale textile dintr-o cameră alăturată.

Pompierii din cadrul Detaşamentului 2 Craiova s-au deplasat în jurul orei 4.30 la sediul unei societăţi comerciale din comuna Cârcea, unde un tablou electric a luat foc. În urma incendiului provocat de un scurtcircuit, tabloul electric şi aproximativ doi metri de cablu electric de forţă au ars.

 

„L-a omorât fumul“

 

Marţi noapte, în jurul orei 3.00, pompierii Detaşamentului 1 au plecat tot în satul Sărbătoarea, la altă intervenţie, de data aceasta fiind vorba de un incendiu izbucnit în gospodăria lui Sandu Firu, de 42 de ani. Pompierii l-au găsit pe acesta mort în casă, asfixiat cu fum. Din cercetări s-a stabilit că incendiul a izbucnit de la o ţigară.

Bărbatul locuia în casă împreună cu mama sa. Vecinii familiei au povestit că femeia a ieşit în curte şi i-a strigat să o ajute, după ce a observat fumul gros ce învăluise casa. „Ne-am pomenit cu mama lui că strigă la noi şi, când am ieşit afară, era atâta fum că nu se mai vedea tinda“, a spus Florica Firu, vecina şi mătuşa bărbatului mort. „Am strigat la o vecină să cheme salvarea şi pompierii, să nu ia casa foc. L-au găsit mort, căzut pe podea. Poate a încercat să iasă din cameră, dar l-a omorât fumul“, a mai declarat Florica Firu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS