21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalProgramul Rabla are succes în Olt

Programul Rabla are succes în Olt

Programul Rabla, care îşi propune diminuarea nivelului de poluare prin înlocuirea maşinilor vechi cu altele noi, se bucură de real succes în judeţul Olt.

 

OLT. Loganul, Fordul Fiesta şi Matizul au fost cele mai căutate mărci, cei doi dealeri auto importanţi din Slatina, Mac Auto şi Plusauto, înregistrând vânzări record la aceste autoturisme. Au fost vândute, până acum, peste 100 de maşini, dar programul continuă până în luna septembrie, astfel că se aşteaptă ca şi alţi proprietari de autoturisme mai vechi de 12 ani din judeţ să renunţe la rable şi să îşi achiziţioneze maşini noi, cu o reducere de 3.000 de lei (contravaloarea primei de casare). La puţin timp de la începutul programului s-au vândut toate cele 31 de Loganuri disponibile la Mac Auto, astfel că firma a primit o suplimentare a numărului de locuri cu încă opt, şi acestea fiind imediat ocupate. Şi stocul de Matizuri s-a epuizat rapid, cele aproximativ 50 de autoturisme din ultima serie de fabricaţie existente la Mac Auto găsindu-şi imediat proprietarii. Din gama Ford, Plusauto a vândut până acum peste 20 de autoturisme în cadrul Programului Rabla, cel mai solicitat model fiind Fiesta.

 

Maşinile mai ieftine, cele mai căutate

 

Deşi în cadrul programului proprietarul maşinii vechi poate să achiziţioneze orice model din gama Dacia sau Ford, în judeţ, ca şi la nivel naţional, cele mai multe cereri sunt pentru modelele mai ieftine, cu un nivel mediu de echipare. Loganul Preferance, al cărui preţ este de aproximativ 7.500 de euro, a fost cea mai căutată maşină la Mac Auto. „Cele mai multe cereri s-au înregistrat pentru Logan Preferance, cu un nivel mediu de echipare şi motorizare standard, de 1.4. S-au vândut foarte bine prin Programul Rabla şi Renaulturile, în special modelul Symbol, care are un preţ de 9.000 de euro. Tot prin intermediul acestui program s-a epuizat rapid stocul de Matizuri, datorită preţului mic (aproximativ 5.000 de euro), a calităţii şi a consumului redus“, a spus Teodor Şerban, director de vânzări la Mac Auto.

Şi la Plusauto, tot autoturismele ieftine au fost primele achiziţionate. „Cel mai solicitat model este Ford Fiesta, datorită preţului special de 8.470 de euro cu TVA inclus prin Programul Remat, dar există o cerere foarte bună şi pentru modelul Focus, o maşină nou-lansată, cu un extraordinar raport preţ-calitate“, a spus Loredana Gheorghe, coordonator marketing la Plusauto.

Aici mai sunt disponibile 49 de locuri, iar la Mac Auto, modelele Renault se vor putea achiziţiona până la epuizarea stocului la nivel naţional în cadrul Programului Rabla.

 

Oferte speciale

 

Cei doi dealeri auto din judeţ s-au gândit şi la alte oferte care să implice înlocuirea maşinilor vechi cu unele noi. La Mac Auto, cei care doresc să cumpere o Dacie Logan Berlină cu motorizare Diesel şi vor să scape de maşina veche beneficiază de o reducere de 1.500 de euro, ajungând să cumpere autoturismul la un preţ mai bun decât cel pe benzină. De asemenea, tot prin renunţarea la rable, cei care vor să cumpere o maşină Renault Clio 3 (un concept nou şi mai bine dotat, după cum afirmă dealerul) beneficiază de o reducere de până la 3.000 de euro, în condiţiile în care preţul autoturismului în varianta fără reducere este de 13.500 de euro.

Şi la Plusauto, după epuizarea locurilor disponibile în cadrul programului naţional de înnoire a parcului auto, firma va demara un program „buy-back“, care le va permite celor interesaţi să îşi schimbe maşina rulată, indiferent de brand, cu un Ford nou.

 

Condiţii minime

 

În cadrul Programului Rabla, cumpărătorii de autoturisme noi trebuie să îndeplinească unele condiţii. Ei trebuie să fie proprietarii sau moştenitorii legali ai unei maşini fabricate înainte de anul 1996, pentru care să aibă plătite la zi impozitele. De asemenea, autoturismul trebuie să fie funcţional şi să aibă componentele esenţiale. Clienţii ale căror maşini vechi vor îndeplini aceste condiţii vor beneficia de o reducere de 3.000 de lei la achiziţionarea unui autoturism nou, în cadrul programului de înnoire a parcului auto naţional. Maşinile pot fi achiziţionate numai de persoanele fizice, fie cash, fie în rate, sistemul leasing nefiind acceptat. De asemenea, Mac Auto a anunţat, încă dinainte de începerea programului, că prioritate în achiziţionarea unei maşini noi vor avea cei care vor achita integral autoturismele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS