9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMorega îl critică pe prefectul Banţa

Morega îl critică pe prefectul Banţa

Dan Ilie Morega, preşedintele PNL Gorj, l-a criticat pe Victor Banţa, prefectul judeţului, care, la începutul acestei săptămâni, a făcut câteva declaraţii „hazardate“.

 

GORJ. Prefectul Victor Banţa, fost membru al Partidului Naţional Liberal Gorj, în prezent apolitic, a făcut la începutul acestei săptămâni câteva declaraţii care au făcut valuri în sânul fostei sale formaţiunii politice. Banţa s-a plâns într-un interviu acordat unui post local de radio că „este supus la presiuni şi ameninţări de către indivizi aflaţi în grupări mafiote“. Prefectul a mai precizat că „astfel un şef de instituţie este obligat să se comporte ca o legumă sau ca un robot. Există anumite grupuri de criminalitate organizată, care au pus presiuni asupra mea şi au lansat zvonuri că voi fi schimbat din funcţie“. Victor Banţa nu a dat publicităţii nici un nume, mulţumindu-se să folosească doar termeni precum „grupări mafiote şi de crimă organizată“.

 

Morega: Să-şi vadă de treburile de la prefectură!

 

Liderul PNL Gorj, Dan Ilie Morega, l-a criticat pe prefect: „Declaraţiile lui Banţa sunt hazardate şi lasă loc la interpretări. El ar fi trebuit să specifice care sunt grupările, pentru că, aşa cum a făcut el, s-a discreditat, dar a aruncat un con de umbră şi asupra partidului care l-a ajutat să ajungă prefect. Căci pe Banţa nu l-a catapultat vreun OZN la prefectură, ci partidul l-a ajutat să ajungă acolo. Am văzut şi pe blogul lui că scrie că a ajuns singur acolo unde este. Ar trebui să fie recunoscător partidului, cu toţii suntem recunoscători celor care ne-au ajutat“, a precizat Morega. Preşedintele PNL Gorj a mai spus că Victor Banţa ar trebui să-şi vadă de treburile sale de la prefectură, pentru că mai are multe lucruri de rezolvat: „Să-şi vadă de treburile de la prefectură. La retrocedări stăm foarte prost şi el ar trebui să se ocupe de asta. Noi nu l-am implicat în politică, iar eu nu mă cobor la nivelul discuţiilor la radio şanţ. Banţa se va susţine el pe el, nu se va da afară din această funcţie decât el pe el“.

 

Prefectul-sandviş

 

Morega i-a solicitat lui Banţa să spună cine l-a ameninţat şi despre ce grupuri de crimă organizată este vorba. „Ar fi bine să spună cine sunt cei din acele grupuri de interese despre care vorbeşte, ca să ştie lumea cine îl face pe Banţa să se simtă ca un sandviş, prins la mijloc, şi din această cauză nu poate munci. Nu se poate aşa ceva! De asemenea, SRI, poliţia şi Parchetul ar trebui să se autosesizeze în acest caz, să vadă dacă tot ceea ce spune prefectul este adevărat“, l-a ironizat Morega pe fostul său subordonat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS