21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCopiii seropozitivi vor pleca pe Litoral

Copiii seropozitivi vor pleca pe Litoral

Câteva zeci de tineri seropozitivi din judeţul Hunedoara vor pleca la sfârşitul acestei luni pe Litoral, în cadrul unei campanii de conştientizare asupra modului de viaţă al unui tânăr bolnav de SIDA.

Preşedinta Asociaţiei Anti-SIDA „Noua Speranţă“ din Petrila, Dorina Ignaţ, a declarat că, la mare, tinerii vor împărţi pe plajă pliante şi diverse materiale informative, dar vor avea loc şi seminarii şi proiecţii de filme despre şi cu tineri seropozitivi. Potrivit reprezentanţilor asociaţiei, acest proiect este finanţat de o organizaţie internaţională, iar obiectivul este atât de socializare a tinerilor seropozitivi din ţară, cât şi informarea şi prevenirea oamenilor cu privire la modalităţile de transmitere şi manifestare a virusului HIV.

Din judeţul Hunedoara, la Marea Neagră vor merge 30 de tineri bolnavi de SIDA, cu vârste între 18 ani şi 22 de ani, însoţiţi de voluntari din cadrul Asociaţiei „Noua Speranţă“.

În Valea Jiului există aproximativ 100 de tineri seropozitivi, care au ajuns la vârsta adolescenţei şi care sunt consiliaţi la asociaţia din Petrila.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS