8.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAsan, cercetat pentru tâlhărie şi lovire

Asan, cercetat pentru tâlhărie şi lovire

Leonard Asan va fi cercetat în stare de arest pentru tâlhărie şi lovire, iar Florin Boca va fi supus unei expertize psihiatrice.

 

Leonard Asan, primul suspect în cazul crimei din Corabia, căruia i-ar fi căzut victimă Emil Ciobanu, va fi cercetat în stare de arest pentru tâlhărie şi lovire, după ce Tribunalul Olt a admis recursul formulat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Corabia. Acuzat iniţial de omor deosebit de grav şi reţinut aproape o lună, pe motiv că ar fi autorul crimei, tânărul de etnie romă a fost scos zilele trecute de sub acuzaţie. În schimb, a fost acuzat de tâlhărie şi lovire, fapte comise pe fondul consumului de alcool, în ziua dinaintea crimei. Judecătoria Corabia a decis cercetarea în stare de libertate, dar procurorul a făcut recurs. Instanţa a decis că Leonard Asan va rămâne în arest preventiv, iar anchetatorii susţin că el riscă să primească între cinci şi 20 de ani de închisoare. Tânărul i-a furat unui adolescent din oraş 50 de lei, ameninţându-l, şi a bătut un bărbat. Ambele fapte au fost comise pe fondul consumului excesiv de alcool. „Învinuitul a bătut un bărbat în apropierea barului din zona Parcului Corabia. Victima a avut nevoie de câteva zile de îngrijiri medicale. În aceeaşi zi, pe 28 iunie, tânărul a mai comis o tâlhărie, deposedând o persoană de suma de 50 de lei, prin ameninţare“, a spus procurorul Adrian Aspra, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

 

Expertiză psihiatrică

 

Florin Boca, al doilea suspect arestat în cazul crimei din Corabia, a fost transferat luni la Penitenciarul Jilava. El va fi supus unei expertize psihiatrice de medicii de la Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici“, care vor stabili dacă tânărul a avut sau nu discernământ în momentul comiterii crimei.

Potrivit procurorului Eugen Iacobescu, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, expertiza poate dura chiar o lună, întrucât medicii legişti sunt în concediu. Peste aproximativ o lună sunt aşteptate şi rezultatele expertizei dispuse la tricoul lui Leonard Asan, iar rezultatele testelor ce vor fi efectuate la arma crimei şi telefonul victimei vor parveni peste două luni. Pe numele lui Florin Boca a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Anchetatorii au stabilit că ambii suspecţi arestaţi se cunosc, însă nu pot afirma că ar fi comis împreună crima, mai ales că Florin Boca susţine că nu a fost ajutat atunci când l-a măcelărit pe adolescentul de 16 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII