25.3 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024

Scurte ştiri

Cărţi de joc cu chipul dictatorilor

După ce statuia lui Hitler, care a fost amplasată în Muzeul Statuilor de Ceară din Berlin, a stârnit o serie de polemici, acum numele dictatorului german a revenit în centrul discuţiilor. Un german, împreună cu mai mulţi prieteni, a avut ideea de a imprima pe spatele unor cărţi de joc destinate copiilor imaginea lui Adolf Hitler şi a altor dictatori: Stalin, Benito Mussolini, Fidel Castro, Francisco Franco, Mao Tze Dung, Salazar, Pinochet, Ceauşescu sau Che Guevara. Jocul se numeşte „The Fuhrer Quartett“ şi are la bază regulile unui joc popular în Germania, în care participanţii trebuie să adune cărţi ce au imprimate pe ele aceeaşi categorie de obiecte, pentru a câştiga o rundă. În cazul de faţă, protagoniştii sunt personaje ale istoriei care nu au lăsat amintiri plăcute. Reprezentanţii firmei producătoare a cărţilor de joc se apără, susţinând că nu doresc să aducă nimănui ofense, fiind vorba doar de o atitudine ironică.

Salt cu paraşuta la 94 de ani

O bătrână de 94 de ani a sărit sâmbătă după-amiază cu paraşuta de la înălţimea de 4.000 de metri, pe aerodromul Gap-Tallard din Franţa, informează site-ul Yahoo!News. „Mi-a fost teamă, însă am ţinut ochii deschişi până am ajuns jos. A fost plăcut când am sărit. Mi-am zis că mă arunc într-o gaură. Eram complet înmărmurită“, a declarat Alice Defline, imediat după aterizare. Bătrâna, care locuieşte în oraşul Antibes, a fost îndelung aplaudată de membrii familiei sale şi de prieteni. „Mă aştept la o senzaţie cu totul specială. Îmi place să-mi fie frică. Ştiu că va fi o adevărată încercare momentul în care va trebui să sar“, a declarat Alice jurnaliştilor care au înconjurat-o înainte de temerara încercare.

Bătrâna nu a sărit singură, ci împreună cu Kevin, un instructor de paraşutism. După 2.500 de metri de cădere liberă, adică aproximativ 45 de secunde, paraşuta s-a deschis la înălţimea de 1.500 de metri de sol.

Salma Hayek a rupt logodna

Actriţa Salma Hayek a rupt logodna cu omul de afaceri francez Francois-Henri Pinault. După cum informează site-ul Yahoo!News, anunţul a fost făcut de un consilier al vedetei. Acesta a refuzat să ofere informaţii suplimentare legate de motivele care au stat la baza despărţirii. Salma şi omul de afaceri francez aveau o relaţie de doi ani. Ei sunt părinţii unei fetiţe de nouă luni. Cei doi anunţaseră recent că vor să se căsătorească în primăvara anului 2009, în Franţa. Salma şi-ar fi comandat deja rochia de mireasă, în valoare de 500.000 de dolari, de la designerul Nicolas Ghesquiere, care a creat şi rochia de mireasă a lui Nicole Kidman.

Jennifer Garner, din nou însărcinată

În urmă cu doar câteva săptămâni se zvonea că relaţia dintre actriţa Jennifer Garner şi Ben Affleck este în criză şi că aceştia ar fi pe punctul de a pune capăt căsătoriei. Apoi au fost lansate alte zvonuri legate de o presupusă sarcină a actriţei informaţia fiind în cele din urmă confirmată. Cel care a făcut publică vestea este colegul lui Jennifer, Victor Garber, partenerul său din serialul „Alias“. „Este adevărat. Jen aşteaptă un copil“, a spus Victor. „Este însărcinată în cinci luni. Jennifer şi Ben sunt foarte fericiţi“, a spus altă sursă. Garner, de 36 de ani, şi Ben, de 35 de ani, au împreună o fiică, Violet Anne, născută în decembrie 2005.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS