19.8 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMăturătorii din Orşova se pregătesc de grevă

Măturătorii din Orşova se pregătesc de grevă

După ce, zilele trecute, noul primar al municipiului Orşova, Constantin Brăgaru, a anunţat că refuză să mai colaboreze cu societatea Floricola, care a câştigat prin licitaţie publică serviciul de salubrizare a oraşului, acum, ca să fie mai bine înţeles, a trimis o adresă, prin care îi anunţă pe administratorii firmei de curăţenie că le micşorează bugetul cu 50% faţă de luna iunie.

Ca urmare a acestei decizii, 60 de angajaţi ai societăţii de salubritate din Orşova şi-au pierdut locurile de muncă. Se pare că abuzurile noului edil nu se vor opri aici, acesta dându-le de înţeles consilierilor locali, dar şi viceprimarului municipiului că nu se lăsă până nu se răzbună pe patronul firmei Floricola, pe motiv că a informat presa cu privire la problemele gunoiului din oraş.

„Am primit o adresă la sediul firmei, prin care primarul Constantin Brăgaru ne anunţă că, pentru luna iulie, fondurile stipulate în contractul de prestări servicii dintre firma Floricola şi Primăria Orşova au fost diminuate cu de la sine putere la 50%. Este inadmisibil ce face Brăgaru! Încalcă toate legile acestei ţări şi ignoră contracte legale numai ca să distrugă viaţa unor oameni care doresc să muncească cinstit“, a declarat administratorul firmei Floricola, Constantin Popescu.

Cei care au rămas fără serviciu vor picheta primăria

 

La aflarea veştii că au rămas fără slujbă, cei 60 de angajaţi ai societăţii Floricola au ameninţat că vor face grevă generală în faţa primăriei. Restul de 130 de colegi au hotărât să se alăture protestului. Măturătorii vor lua cu asalt primăria, cel mai probabil luni, la prima oră.

„Am rămas pe drumuri din cauza primarului! Avem şi noi familii, copii de crescut, iar el îşi bate joc de noi, luându-ne pâinea de la gură“, a declarat Stela Pârvu, angajată a firmei Floricola.

Angajaţii firmei orşovene spun că nu vor decât să muncească cinstit, aşa cum fac de aproape doi ani de zile.

„Noi nu vrem decât să muncim cinstit şi să câştigăm o pâine. Nu ştiu de ce primarul ne foloseşte în lupta pe care o are cu administratorul firmei unde lucrăm. Timp de cinci ani, după ce s-a închis societatea «Cazanele», nu am avut un loc de muncă sigur şi nimeni nu a mai angajat 110 oameni din Orşova. Dacă această firmă ne asigură salarii decente şi noi muncim în condiţii bune, de ce, domnule primar, vreţi să ne lăsaţi fără locuri de muncă?“, a declarat Maria Miuţescu, altă angajată.

Străzile oraşului de pe malul Dunării arată din ce în ce mai rău şi gunoaiele sunt la tot pasul, dar primăria şi consiliul local nu fac altceva decât să gonească investitorii care au câştigat un contract legal.

„Vă daţi seama că angajaţii mei sunt foarte revoltaţi şi cu greu i-am oprit să nu se ducă pe loc peste primar. Tuturor le este frică de ziua de mâine. Nu îi pot împiedica să protesteze. Cred că luni primarul va avea o mare surpriză. Când va veni la primărie, oamenii nu-l vor lăsa să intre în birou“, a declarat Valentina Voicu, directoarea generală a SC Floricola.

Primarul Constantin Brăgaru nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima opinia cu privire la acuzaţiile aduse de angajaţii firmei Floricola.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS