17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalANAF îşi intensifică lupta cu evaziunea

ANAF îşi intensifică lupta cu evaziunea

Guvernul a decis să intensifice, prin ANAF, acţiunile de control la nivelul firmelor pentru combaterea evaziunii fiscale şi să introducă, prin ordonanţă de urgenţă, noi modalităţi de verificare a încasărilor de accize la uleiuri şi produse petroliere, pentru majorarea veniturilor bugetare. Decizia a fost luată în urma discuţiilor din şedinţa de miercuri a executivului privind rectificarea bugetară şi evoluţia veniturilor colectate la bugetul de stat, au declarat surse ministeriale.
„Hotărârea guvernului a fost să intensifice acţiunile de control derulate prin intermediul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) la nivelul companiilor, pentru combaterea evaziunii fiscale, şi să fie achiziţionate sisteme informatice performante de supraveghere permanentă şi evidenţă a firmelor şi persoanelor fizice datornice. S-a mai decis şi achiziţionarea unui nou lot de echipamente moderne pentru înregistrarea firmelor“, au afirmat sursele citate.
Guvernul a mai decis ca, în perioada următoare, să promoveze o ordonanţă de urgenţă prin care să fie reglementat mai bine modul de încasare a accizelor, în special la uleiuri şi produse petroliere. Executivul apreciază, potrivit surselor citate, că toate aceste măsuri vor îmbunătăţi gradul de colectare a veniturilor la buget.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS