15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTrafic restricţionat pe Defileul Jiului

Trafic restricţionat pe Defileul Jiului

Traficul rutier a fost restricţionat pe Defileul Jiului (DN 66), între Petroşani şi Târgu Jiu, începând de miercuri după-amiază, după ce bucăţi din terasament au început să se surpe. Eroziunea s-a produs mai puternic în zona Polatişte, la graniţa dintre judeţele Hunedoara şi Gorj, pe un tronson de zeci de metri.

În zonă au fost instalate marcaje de restricţionare a circulaţiei, iar poliţiştii de la Serviciul Rutier îi avertizează pe conducătorii auto să circule prudent.

Şeful Biroului de Circulaţie Rutieră Valea Jiului, Petru Mârza, a spus că circulaţia în zonă se desfăşoară pe o singură bandă de mers, cealaltă fiind afectată de alunecarea terasamentului, iar traficul în zonă este periculos. „Circulaţia se desfăşoară pe porţiunea respectivă pe o singură bandă, a două fiind afectată de alunecarea terasamentului. Nici nu vreau să mă gândesc ce se poate întâmpla dacă va ceda drumul“, a afirmat Petru Mârza.

Potrivit lui Mârza, au fost informaţi reprezentanţii Administraţiei Drumurilor Naţionale asupra pericolului, iar singura măsură luată de responsabilii de la Drumuri a fost marcarea cu indicatoare a tronsonului unde există aceste probleme. Zona afectată este intens circulată atât de autoturisme, cât şi de maşinile de mare tonaj, iar restricţia de viteză impusă este de 40 de kilometri la oră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS