25.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSubiecte grele la concursul de titularizare

Subiecte grele la concursul de titularizare

Candidaţii vâlceni pentru posturile de profesori au susţinut în această săptămână examenul naţional de titularizare. Din datele furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea, se pare că peste 150 de aspiranţi la titlul de profesor au părăsit sala de concurs după ce au realizat că subiectele de examen au fost foarte grele. S-au încumetat să rămână până la sfârşitul examinării doar 942 de candidaţi. „Concursul de titularizare s-a desfăşurat fără evenimente deosebite, nici un candidat nefiind eliminat.
Lucrările profesorilor vor fi corectate într-unul din centrele universitare din ţară, unde vor fi duse de reprezentanţii ISJ însoţiţi de jandarmi, iar rezultatele vor fi afişate pe 23 iulie“, a precizat Paul Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Vâlcea. Aceştia s-au „bătut“ pentru 110 posturi titularizabile, dintre care 60 în mediul urban şi 50 în cel rural. Pentru candidaţii care au obţinut note cuprinse între 4,50 – 4,99 şi 6,50 – 6,99 sau cei notaţi cu 9,50, nota finală va fi cea dată de comisia de contestaţii. Profesorii care vor obţine cel puţin nota 7 vor fi repartizaţi computerizat în baza opţiunilor exprimate, pe 30 iulie.
Profesorii care nu au participat la examen sau care nu vor obţine minimum nota 5 vor putea participa la concursul pentru suplinire din 22 august.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS