17.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalJandarm băut, ucigaş la volan

Jandarm băut, ucigaş la volan

Un jandarm de la Şcoala Militară de Subofiţeri din Drăgăşani a provocat un accident, în urma căruia iubita sa a murit, iar alte trei persoane au suferit răni uşoare.

 

O tânără de 19 ani şi-a pierdut viaţa, iar patru persoane au ajuns la spital în urma unui grav accident de circulaţie provocat de un jandarm băut. Tragedia a avut loc în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 2.30, pe raza comunei Pleşoiu, judeţul Olt.

Printre victime se află şi jandarmul Marian Achim, de 24 de ani, din Drăgăşani, judeţul Vâlcea. Tânărul, angajat al Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica“ din Drăgăşani, conducea un autoturism Opel Astra Caravan, cu numărul de înmatriculare VL-31-MAR. În maşină mai erau iubita sa, Mioara Lucica Dobre, din Strejeşti, şi încă trei prieteni, de 15 şi 19 ani.

La Pleşoiu, şoferul, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, a intrat cu viteză într-o curbă, a pierdut controlul volanului, maşina a părăsit partea carosabilă şi s-a izbit violent de un stâlp de curent electric din beton, pe care l-a rupt.

Impactul autoturismului cu stâlpul a fost atât de puternic, încât atât şoferul, cât şi victimele au fost azvârlite din maşină. Tânăra de 19 ani, iubita jandarmului, a fost cel mai grav rănită şi a murit la scurt timp după incident. Medicii cred că fata a fost electrocutată, la faţa locului fiind găsite fire de curent electric căzute.

Trei ambulanţe şi un echipaj de poliţie au ajuns la faţa locului. Victimele au fost preluate de medici pentru a fi transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Ceilalţi trei tineri, Ionuţ Adrian Vâlcu, Gheorghe Bozomala şi Irinel Curuia, toţi din Strejeşti, au suferit răni uşoare care nu le pun viaţa în pericol, potrivit purtătoarei de cuvânt al spitalului din Slatina, Cristina Toşu.

Jandarmul Marian Achim a fost internat în Secţia chirurgie toracică a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina cu diagnosticul politraumatism. El nu a vrut să comenteze cele întâmplate, motivând că nu îşi mai aminteşte nimic. „Nu ştiu. Nu-mi amintesc nimic“, au fost singurele cuvintele ale jandarmului.

 

Inconştienţă fatală

 

„Conducătorul auto se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. El a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat“, a spus subcomisarul Rădoi. După ce va ieşi din spital, Achim va trebui să dea socoteală în faţa legii pentru fapta sa. Acestuia i-a fost întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă şi conducerea pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană care are o alcoolemie ce depăşeşte limita admisă de lege.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII