15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalHackerii, după gratii

Hackerii, după gratii

După zece ore de audieri, magistraţii Tribunalului Vâlcea au decis arestarea tinerilor implicaţi în fraude pe internet. Cei 21 de membri ai reţelei specializate în furturi pe internet, care au fost prinşi marţi, în urma unei ample acţiuni, au primit mandate de arestare. 18 hackeri au primit mandat pentru 29 de zile, iar tânărul de 17 ani, care se afla reţinut şi care făcea şi el parte din grupul de infractori, va sta în arestul poliţiei pentru 19 zile.
Tinerii au semnat mandatele de arestare şi au formulat recurs. De asemenea, procurorii vâlceni au emis madate de arestare în lipsă pentru 30 de zile pentru alţi doi tineri, aceştia fiind plecaţi în vacanţă, după câte se pare, unul în Statele Unite, iar cealălalt în Canada.
În seara de 16 iulie, poliţiştii au reuşit să-l prindă şi pe Cătălin Bunescu, de 25 de ani, din Râmnicu Vâlcea. Acesta este membru marcant al grupării infracţionale asupra căreia s-a acţionat în aceste zile, dar care dispăruse de la domiciliu. După audiere, Cătălin Bunescu a fost prezentat procurorilor DIICOT – Biroul Teritorial Vâlcea, care au dispus începerea urmăririi penale şi măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII