11.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPoliţist-şpăgar trimis în judecată

Poliţist-şpăgar trimis în judecată

Poliţistul susţine că este nevinovat şi că a aflat din presă despre decizia procurorilor DNA de a fi trimis în faţa instanţei.

 

OLT. Şeful de la Furturi Auto din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, comisarul-şef Ion Dioşteanu, a fost trimis de DNA în judecată pentru trafic de influenţă. El este acuzat că a pretins şi primit diverse sume de bani şi bunuri pentru a interveni pentru soluţionarea unui dosar penal, potrivit unui comunicat de presă transmis de Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) – Biroul Anticorupţie pentru judeţul Olt. În fapt, ofiţerul de poliţie a fost denunţat la DGA Olt de către un cetăţean din Slatina, care a sesizat faptul că poliţistul a pretins şi primit, în perioada aprilie – iulie 2005, pentru soluţionarea dosarului, sume de bani şi miei. „Ca urmare a administrării probelor, în cauză s-a stabilit că inculpatul a primit sumele de 750 de euro, 550 de lei şi cinci miei pentru a interveni pe lângă colegii săi în scopul soluţionării dosarului în care denunţătorul era cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul, având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală“, se arată în documentul DGA.

Procurorul de caz a dispus începerea acţiunii penale şi trimiterea în judecată, în stare de libertate a lui Dioşteanu pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Pentru că fapta a fost săvârşită cu mult înainte de denunţ, ofiţerii DGA şi procurorii nu au avut la bază un flagrant, iar cel trimis în judecată nu a recunoscut. „El nu a recunoscut, dar, pe baza probelor administrate de procurorul de caz, acesta a ajuns la concluzia că există suficiente probe pentru a-l trimite pe învinuit în instanţa de judecată“, au declarat ieri surse din cadrul DGA Olt. Ion Dioşteanu este rudă cu deputatul PSD Florin Iordache.

 

Chestorul Stoica, supărat

 

Comandantul IPJ Olt, chestorul Ion Stoica, este supărat că ofiţerii DGA au anunţat mai întâi presa şi apoi conducerea inspectoratului. „Trebuia ca mai întâi noi să fim anunţaţi de decizia de trimitere în judecată a ofiţerului. Eu am fost înştiinţat de DNA în urmă cu o zi sau două că s-a pornit acţiunea penală împotriva lui şi tot ce am avut de făcut a fost să-l pun la dispoziţia organelor de cercetare penală. Am vorbit şi cu el şi spune că nu este nimic adevărat din acuzaţiile care i se aduc. Acum, instanţa va decide vinovăţia sau nevinovăţia sa“, a declarat Stoica.

Poliţistul acuzat rămâne în serviciu, dar nu mai are dreptul să facă activităţi specifice compartimentului în cadrul căruia lucrează până la sfârşitul procesului.

 

Denunţătorul – arestat

 

Denunţătorul este un individ din comuna Fărcaşele, care se află încarcerat la Penitenciarul Craiova pentru că a condus un autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului. Fapta a fost comisă în 2005, iar învinuitul a fost arestat în 2007. La audieri, omul a furnizat DGA informaţiile care îl învinuiesc pe ofiţerul Dioşteanu.

Comisarul-şef Ion Dioşteanu susţine că este nevinovat în toată această poveste. El a declarat ieri că a fost audiat o singură dată de procurorul-şef al DNA Craiova şi că ieri a aflat din presă că este trimis în instanţă. „Nu am văzut rechizitoriul, nu am ştiut până ieri că sunt trimis în judecată. Am aflat din presă. Am fost audiat o singură dată de procurorul-şef, iar acum aflu din presă restul poveştii. Nu sunt vinovat. N-am făcut nimic în cei 30 de ani de serviciu în poliţie şi nu mă apucam acum de prostii. În orice caz, am un avocat şi voi încerca să-mi dovedesc nevinovăţia în instanţă“, a spus Dioşteanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU