18.7 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalO crimă şi doi suspecţi

O crimă şi doi suspecţi

Situaţie inedită la Corabia – Olt. Dacă la început anchetatorii aveau un suspect în cazul uciderii elevului Emil Ionuţ Ciobanu, în prezent, două persoane susţin că au comis fapta.

Atât Leonard Asan, cât şi Florin Boca, doi tineri de etnie romă arestaţi ca suspecţi în cazul crimei din Corabia, au recunoscut că l-au ucis pe Ionuţ Ciobanu. Fiecare susţine că a acţionat singur atunci când l-a măcelărit pe Emil Ionuţ Ciobanu, tânărul de numai 16 ani. Iniţial, anchetatorii îl arestaseră pe Leonard Asan, de 19 ani, ca fiind singurul suspect în acest caz, iar reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au spus că nu au nici un dubiu cu privire la vinovăţia lui. După ce au audiat mai multe persoane şi au interceptat mai multe convorbiri telefonice, aceştia au ajuns la concluzia că oribila crimă l-ar putea avea ca autor pe Florin Boca, de 21 de ani, tot din Corabia.

 

Varianta lui Asan

 

Leonard Asan a povestit cum a procedat pentru a-l ucide pe Emil, conducându-i pe anchetatori la locul în care ar fi aruncat lănţişorul, telefonul şi briceagul pe care l-a folosit pentru a-l omorî pe minor. Şi-a schimbat apoi declaraţia şi a susţinut că este nevinovat. Un tricou al presupusului criminal, pe care au fost găsite pete de sânge, a fost trimis la Bucureşti, pentru o expertiză genetică, astăzi urmând să fie primite rezultatele examinării.

 

Scenariul lui Florin Boca

 

Reţinut ieri de poliţişti şi audiat de procurorul Eugen Iacobescu, Florin Boca a spus că el l-a omorât pe Emil. Tânărul de etnie romă a povestit că, în seara de 28 iunie, a mers la discoteca de pe faleză, unde a consumat foarte mult alcool. La un moment dat, a scăpat o sticlă de bere pe jos, care s-a spart, iar un bodyguard l-a dat afară. În faţa magazinului „Ştramela“, din apropierea discotecii, l-ar fi întâlnit pe Emil. Florin susţine că i-a cerut băiatului o ţigară, însă acesta i-ar fi spus că este ţigan şi nu stă de vorbă cu el. Pentru că tânărul a insistat, Emil l-ar fi lovit de două ori cu pumnul în faţă. „Mi-a zis «Bă, ţigane, vrei să te bat?». Mi-a dat doi pumni în faţă, iar eu m-am ţinut după el până când a ajuns în parc. Am intrat împreună pe poarta parcului, i-am cerut din nou o ţigară şi el m-a lovit de două ori cu piciorul. După ce m-a bătut, a mers după un copac să vomite. Băuse şi el ceva, că mirosea a alcool. Când s-a aplecat, am scos cuţitul şi l-am lovit de mai multe ori în spate. El s-a ridicat şi atunci l-am mai lovit de câteva ori în abdomen, până când a căzut pe pământ, pe spate. M-am aplecat la el, i-am mai înfipt o dată cuţitul în inimă, i-am luat telefonul din buzunar, am văzut apoi că îi ieşise lanţul peste tricou şi i l-am luat şi pe ăla şi am plecat acasă. Am ascuns cuţitul, iar cu telefonul şi lanţul am mers a doua zi, duminică, la sora mea, la Turnu Măgurele, unde am încercat să le vând“, a povestit Emil Boca.

El a mai spus că lanţul de 18 grame l-a vândut patronului la care lucra sora sa, contra sumei de 350 de lei, iar cu telefonul s-a întors luni la Corabia. Întrucât nu l-a putut folosi pentru că era codat, l-a pus sub pat, unde l-a ţinut până zilele trecute, când l-a arătat poliţiştilor. Cuţitul a fost şi el scos din locul în care era ascuns, iar lănţişorul a fost recuperat de la Cristian Dobre, bărbatul din Turnu Măgurele, care îl cumpărase de la Florin.

 

Cercetările continuă

 

Procurorul Iacobescu, care anchetează cazul, a demontat ipoteza potrivit căreia Emil Ciobanu nu a rămas nici un moment singur pe drumul de la discotecă la parc. El a afirmat că, iniţial, băiatul a plecat de la discotecă în parc însoţit de prieteni, dar, la un moment dat, a plecat de lângă ceilalţi copii, cărora le-a spus că merge să îşi facă nevoile. Se presupune însă că, atunci când a plecat de lângă cei trei prieteni, Emil s-a întors la discotecă, unde s-ar fi întânit cu criminalul.

Cercetările în acest caz sunt în plină desfăşurare. Astăzi sunt aşteptate rezultatele probelor genetice de la Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici“. În funcţie de acestea, se va stabili dacă Leonard Asan, tânărul arestat pentru omor deosebit de grav, este sau nu implicat în comiterea crimei.

„Leonard Asan este în continuare arestat, întrucât el ar putea fi complice la această crimă. Vom continua cercetările, pentru a stabili cu exactitate circumstanţele în care s-a petrecut fapta. Astăzi (ieri – n.r.), Florin Boca a fost prezentat Tribunalului Olt, care a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile. El este cercetat pentru omor deosebit de grav şi tâlhărie şi riscă fie închisoare pe viaţă, fie între 15 şi 25 de ani de detenţie“, a spus Iacobescu.

Florin va fi supus unei expertize psihiatrice, iar telefonul mobil care se presupune că a fost furat de la victimă va fi trimis la expertiză, pentru a se decide dacă urmele de pe el corespund cu cele ale presupusului criminal.

 

Incertitudini

 

În timp ce anchetatorii cred că tânărul arestat zilele trecute este criminalul, printre rudele şi prietenii lui Emil domneşte incertitudinea.

Părinţii băiatului nu cred în declaraţia tânărului arestat ulterior, întrucât, spun ei, copilul lor nu ar fi fost în stare nici măcar să îl înjure pe Florin. „Copilul nostru nu avea cum să îl înjure sau să îl bată, că el nu făcea aşa ceva. După declaraţia pe care a dat-o, noi credem că nu el este criminalul. De ce spune că Emil a plecat singur de la discotecă, din moment ce el a fost cu încă doi băieţi? Aceşti copii nu vor să ne răspundă la telefon şi să ne spună ce s-a întâmplat, de fapt, în acea noapte“, a spus Mugurel Ciobanu, tatăl lui Emil.

Alt semn de întrebare este cauzat de lipsa sângelui de pe corpul şi de pe hainele băiatului. Acest lucru a fost confirmat şi de angajata unui bar din apropierea parcului. Oamenii cred că Emil a fost dezbrăcat, bătut, omorât, spălat de sânge şi apoi îmbrăcat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

36 COMENTARII