13.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalLocuri doar la şcolile de arte şi meserii pentru corigenţi

Locuri doar la şcolile de arte şi meserii pentru corigenţi

OLT. Elevii de clasa a VIII-a care abia spre toamnă îşi încheie socotelile cu şcoala mai au doar şansa unui loc la şcolile de arte şi meserii din judeţul Olt. Destul de multe, de altfel, după cum arată statistica după etapa a II-a de repartizare, realizată la sfârşitul săptămânii trecute. Cele mai afectate în privinţa realizării planului de şcolarizare propus, cu clase întregi nerealizate, sunt: Colegiul Tehnic „Ion Mincu“ Slatina, Colegiul Tehnic Metalurgic Slatina, Colegiul Naţional „Carol I“ Slatina, Colegiul Agricol „Dimitrie Petrescu“ Caracal, Grupul Şcolar Agricol Scorniceşti, Şcoala de Arte şi Meserii Caracal, SAM Drăgăneşti-Olt, multe din şcolile de arte şi meserii din mediul rural etc.

Pe lângă zecile de locuri libere amintite la fiecare SAM, mai sunt disponibile şi 17 locuri la liceu, însă acestea vor putea fi ocupate doar de cei care au media corespunzătoare şi nu au fost repartizaţi în etapele anterioare. Pentru că locurile la liceu sunt disponibile la clasele bilingve, va mai fi necesară şi susţinerea unor teste suplimentare. Tot pe aceste locuri vor putea fi repartizaţi elevii care au optat neinspirat în etapele anterioare şi au ajuns la licee din celălalt colţ al judeţului. Deşi astfel de cazuri nu mai sunt la fel de numeroase ca în anii trecuţi, vor fi luate în discuţie şi se vor rezolva, în funcţie de posibilităţi.

Pe 19 iulie se vor cunoaşte, de altfel, cu exactitate locurile rămase libere, fiind data-limită pentru înscrierea la liceul unde elevul a fost repartizat conform mediei de admitere şi opţiunii din fişa de înscriere. Chiar dacă sunt ani de când se aplică sistemul, nu toţi părinţii au înţeles foarte clar că, după repartizarea computerizată, este nevoie de înscrierea efectivă la unitatea de învăţământ unde elevul a fost repartizat pentru continuarea studiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS