19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFebra reducerilor de preţuri

Febra reducerilor de preţuri

Deşi nu a început perioada legală de soldare, magazinele de îmbrăcăminte şi încălţăminte din Slatina au redus preţul articolelor puse în vânzare cu până la 70 la sută.

 

OLT. Nici nu s-a deschis sezonul reducerilor de preţuri, că slătinenii au şi plecat la „vânătoare de reduceri“. Majoritatea firmelor au recurs la scăderi masive de preţuri pentru a-şi atrage clienţii, în speranţa că rafturile pline de mărfuri se vor goli cât ai clipi, iar casele de marcat se vor umple cu bani. În cursa pentru a atrage cei mai mulţi clienţi, comercianţii au afişat oferte care de care mai tentante.

Deşi legea prevede, însă, că lichidările de stocuri pot fi făcute doar în perioadele 15 ianuarie – 15 aprilie şi 1 august – 31 octombrie, vitrinele magazinelor din centrul comercial „Oltul“ sunt tapetate cu postere care anunţă „Mari reduceri de preţuri“, iar magazinul „Leonardo“ practică reduceri de până la 70 la sută, la încălţămintea de sezon. Slătinenii au posibilitatea să îşi aleagă articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte la preţuri mici în mai multe magazine.

Majoritatea articolelor de îmbrăcăminte de vară au preţuri reduse cu până la 70 la sută. Pantofii, sandalele şi papucii au şi ele aceleaşi reduceri, în majoritatea magazinelor de specialitate. La fuste, preţurile oscilează între 50 şi 90 de lei, tricourile de damă costă între 30 şi 45 de lei, în timp ce pantalonii de damă se pot cumpăra cu preţuri de la 40 la 100 de lei. Cele mai căutate sunt însă bluzele de damă, care ajung să coste între 30 şi 50 de lei.

La reduceri, tricourile pentru bărbaţi au preţuri cuprinse între 30 şi 60 de lei, iar pantalonii, de la 50 de lei, cât costau înainte, acum nu trec de 30 de lei. Sacourile sunt şi ele la mare căutare, iar de la 80-100 de lei, cât era preţul întreg, acum au ajuns la 60.

 

Tinerii, cei mai cheltuitori

 

Atenţie însă la etichetele produselor, pentru că nu toate hainele dintr-un magazin sunt la reducere şi vă puteţi înşela. Sau la umeraşele cu tricouri aflate la „preţuri începând de la 29,99 lei“, pentru că majoritatea produselor de acolo au preţuri mai mari decât suma înscrisă pe tichetul de reclamă. Sau la articolele care au două etichete cu preţuri diferite, iar la casă puteţi avea surpriza de a plăti preţul mai mare. Majoritatea cumpărătorilor au vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani. „Sunt interesante ofertele, îmbrăcămintea este la jumătate de preţ. Dacă unele produse se vindeau acum câteva săptămâni cu sume între 100-150 de lei, acum au până la 70% reducere“, a spus Cristina S., care voia să probeze un tricou.

Slătinenii care au oftat după haine pe care nu şi le puteau permite în plin sezon au acum o şansă în plus să le achiziţioneze. „Am rămas fără bani, însă mă împrumut ca să-mi completez garderoba. Îmi plac lucrurile de calitate, dar nu-mi pot cumpăra în fiecare zi, aşa că reducerile sunt mai mult decât binevenite“, a mărturisit un tânăr.

„Pentru unii, reducerile au venit ca o mană cerească. Îmbrăcămintea şi încălţămintea de sezon pot fi cumpărate la preţuri mai mici. Agenţii comerciali se vor întrece în a convinge clienţii să le treacă pragul şi oferă reduceri de 20, 30 sau chiar 70 la sută. La fel se întâmplă şi în cazul magazinelor care comercializează încălţăminte. În unele societăţi comerciale, o pereche de papuci sau de pantofi a coborât de la 74 la 55 de lei, iar pe pantofi, de la 169 de lei, slătinenii pot da acum 85“, a spus Sanda D., o cumpărătoare care s-a interesat de preţuri.

 

Soldările se notifică la primărie

 

Cu minimum 15 zile înainte de începerea soldărilor, comercianţii au obligaţia să notifice, la primăria în a cărei rază teritorială îşi desfăşoară activitatea, perioada în care vor efectua vânzările de soldare. Comerciantul sau persoana împuternicită de acesta va completa câte două formulare de notificare. Un exemplar se depune sau se trimite la sediul primăriei, iar al doilea exemplar, împreună cu dovada sau confirmarea de primire, se păstrează la sediul structurii de vânzare respective. Comerciantul care intenţionează să facă reduceri promoţionale nu trebuie să facă notificare la primărie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS