13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAu văzut moartea cu ochii

Au văzut moartea cu ochii

Trei persoane, printre care şi un poliţist, au fost implicate într-un accident rutier produs sâmbătă seară, în jurul orei 20.30, la ieşirea din comuna Găneasa-Olt. Un tânăr aflat la volanul unui Opel a depăşit pe linie continuă patru autoturisme, iar când a vrut să treacă şi de al cincilea, care voia să vireze la stânga, l-a izbit în plin. În urma impactului, Opelul a fost proiectat într-o râpă.

 

Adrian Ţugulan, poliţist la Transporturi Feroviare, Gara Slatina, se întorcea de la serviciu sâmbătă seară, la volanul autoturismului său Dacia, cu numărul de înmatriculare OT-20-CUC. Şoferul intenţiona să ajungă în Piatra Olt, iar la ieşirea din Găneasa a vrut să vireze la stânga. După cum a declarat poliţiştilor, se pare că bărbatul a semnalizat că intenţionează să vireze stânga, însă un şofer neatent l-a izbit în plin din spate. „Am semnalizat şi am vrut să virez la stânga. Din spate a venit Opelul albastru în viteză, care mai depăşise alte patru maşini, şi a intrat în mine. Norocul meu a fost că l-am văzut şi am tras mult de volan dreapta. Avea viteză mare, iar după impact a fost proiectat în şanţ“, a spus poliţistul.

Alin Nicolae, aflat la volanul Opelului cu numărul de înmatriculare B-79-KHR, a intrat în depăşire ignorând marcajul de linie continuă. Tânărul a încercat să le spună părinţilor săi, ajunşi imediat la locul accidentului, că nu a avut viteză mare, iar celălalt şofer nu a semnalizat atunci când a vrut să intre pe drumul lateral. Cu toate acestea, declaraţiile celorlalţi şoferi ale căror maşini au fost depăşite de Opelul albastru au scos la iveală contrariul. Maşina tânărului a fost distrusă, fiind aruncată într-o râpă de pe marginea drumului. Dacia a suferit avarii serioase pe partea dreaptă. Şoferii celor două autoturisme şi o tânără, pasageră în Opel, au scăpat cu viaţă. Două ambulanţe şi un echipaj de descarcerare de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă au pornit imediat spre locul accidentului. Cadrele medicale au acordat îngrijirile necesare şoferului şi pasagerei, iar maşina de la descarcerare nu a mai intervenit, cei doi tineri din Opel reuşind să iasă singuri dintre fiarele contorsionate. „Din primele cercetări, rezultă că Opelul a efectuat manevra de depăşire într-un loc nepermis, întrucât pe şosea se află marcajul de linie continuă. Dacia a vrut să execute, regulamentar, un viraj la stânga, însă a fost acroşată de celălalt autoturism care venea din spate, din aceeaşi direcţie de mers. Ambii şoferi au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Accidentul nu s-a soldat cu victime“, a spus agentul Octavian Enculeasa, din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII