12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTraficanţi de carne vie, reţinuţi

Traficanţi de carne vie, reţinuţi

Opt persoane, trei femei şi cinci bărbaţi, au fost reţinute la sfârşitul acestei săptămâni de anchetatorii gorjeni sub acuzaţiile de constituire şi iniţiere a unui grup infracţional, trafic de persoane, proxenetism şi prostituţie. Cei reţinuţi sunt acuzaţi că au racolat aproximativ 20 de fete, majoritatea minore, pe care le-au trimis să se prostitueze în Spania. Potrivit anchetatorilor, membrii grupării sunt rude şi extrem de periculoşi.

Procurorii din cadrul Biroului Teritorial al DIICOT Gorj au efectuat cercetări aproximativ un an, vreme în care au strâns dovezi împotriva celor reţinuţi. Potrivit procurorului-şef Vasile Popescu de la DIICOT Gorj, o parte a grupului se ocupa cu racolarea fetelor şi se orienta către familiile sărace.

„Unii dintre membrii grupului infracţional acţionau în Gorj, recrutau fete, alţii le aşteptau în Spania, unde erau trimise să se prostitueze. Este vorba despre 20 de victime, dintre care opt sunt minore. Le şantajau pentru a fi dame de companie şi prostituate, după care le trimiteau printr-o filieră bine organizată în Spania, unde erau obligate să se prostitueze. Gruparea formată din membri ai aceleaşi familii acţionează încă din 2005, acesta fiind singurul mod de subzistenţă“, a declarat Vasile Popescu.

Potrivit comisarului Dumitru Manolea, şeful Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj, majoritatea celor reţinuţi sunt recidivişti, fiind condamnaţi pentru fapte de proxenetism, atât pe teritoriul României, cât şi pe cel al Spaniei. Capul reţelei, Adrian Călina, a fost arestat la intrarea în România prin vama din apropierea Aradului. Acesta trebuia să fie judecat în Spania pentru infracţiunea de trafic de persoane.

Cei opt au fost prezentanţi ieri instanţei de judecată, în vederea emiterii mandatelor de arestare preventivă pentru 29 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS