12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjStrămutaţii de la Albeni primesc apă cu cisterna

Strămutaţii de la Albeni primesc apă cu cisterna

Strămutaţii de la Câmpu Mare, comuna Albeni, primesc apă de la jandarmi, care merg de trei ori pe săptămână în zona unde au casele sinistraţii de la Roşia de Amaradia.

 

Cisterna jandarmilor este singura speranţă pentru strămutaţii de la Câmpu Mare, din comuna gorjeană Albeni. La aproape doi ani de când au fost strămutaţi din zonele unde au avut loc alunecări de teren, sinistraţii mai aşteaptă ca reţeaua de apă să fie pusă în funcţiune. Cu toate că le-au fost construite case pe un teren stabil, aceştia aşteaptă mila autorităţilor şi binefacerea Inspectoratului de Jandarmi al Judeţului Gorj.

 

Cu ochii pe drum

 

Zecile de familii de sinistraţi din Seciuri, mutate în Câmpu Mare, sunt nevoite să aştepte cisternele cu apă aduse de jandarmi. Foştii locuitori ai comunei Roşia de Amaradia stau în drum, în speranţa că vor lua apă. „Situaţia familiilor de sinistraţi nu va rămâne aşa pentru mult timp deoarece primăria urmează să pună în funcţiune, la Albeni, reţeaua de alimentare cu apă potabilă. Deja au fost recoltate probe din apa care urmează să fie distribuită oamenilor“, a declarat Delia Malacu, din cadrul Primăriei Albeni, care a lăsat să se înţeleagă faptul că noul primar este receptiv la problemele strămutaţilor de la Albeni.

 

Şi la Seciuri merge cisterna

 

Nici la Seciuri, în comuna Roşia de Amaradia, lucrurile nu merg mai bine. O maşină de la jandarmi este trimisă periodic în zonă. Apa este însă folosită pentru adăpatul animalelor, localnicii având la dispoziţie câteva fântâni. Potrivit autorităţilor locale şi judeţene, din cauza condiţiilor grele în care trăiesc, peste 100 de familii din Seciuri sunt în situaţia de a fi strămutate în zone mai sigure. Pentru moment, nu există însă fonduri pentru a construi noi case. Dacă vor fi solicitaţi, jandarmii sunt pregătiţi să trimită maşini cu apă şi în sate din comunele Bălăneşti, Turcineşti, Ciuperceni, Boboşi, unde anul trecut au secat fântânile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS