20.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPeste 8.000 de familii din Olt primesc sprijin suplimentar la căldură

Peste 8.000 de familii din Olt primesc sprijin suplimentar la căldură

OLT. 8.623 de familii nevoiaşe din judeţ vor beneficia de sprijin suplimentar pentru încălzirea locuinţei. Este vorba de un ajutor care se acordă retroactiv, din fonduri provenite din sponsorizări, pentru lunile februarie şi martie 2008. Acesta se acordă familiilor cu venituri reduse care utilizează gaze naturale pentru încălzirea locuinţei.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Muncă şi Protecţie Socială (DMPS) Olt, de acest ajutor beneficiază numai familiile care în perioada noiembrie 2007- martie 2008 au primit ajutorul pentru încălzirea locuinţei.

Cuantumul total al sprijinului suplimentar aferent lunii februarie este de 437.255 lei. „Conform OUG nr. 14/2008, se acordă un ajutor financiar suplimentar familiilor cu venituri reduse care utilizează gaze naturale pentru încălzirea locuinţei“, a spus Denisa Şerban din cadrul DMPS.

Singura condiţie pentru a beneficia de aceşti bani este ca familiile nevoiaşe să fi primit ajutorul pentru încălzirea locuinţei conform OUG nr. 5/2003.

Potrivit OUG nr. 14/2008, familiile care au realizat în perioada ianuarie – martie 2008 venituri de până la 615 lei/membru de familie, vor primi ajutor suplimentar pentru încălzirea locuinţei. Cuantumul acestuia variază între zece şi 100 de lei.

Beneficiarii ajutorului suplimentar pentru încălzirea locuinţei sunt din Slatina, Balş, Caracal, Drăgăneşti, Scorniceşti, Potcoava, Pleşoiu, Iancu Jianu, Coloneşti şi Cungrea. Cei mai mulţi sunt din Slatina (aproximativ 5.000), iar cei mai puţini din Cungrea (24).

„În prezent se lucrează la transmiterea deciziilor către beneficiari. În cel mai scurt timp urmează să primim şi mandatele şi să le trimitem banii oamenilor“, a mai spus Denisa Şerban.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS