12 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalŞi-a dat foc la casă

Şi-a dat foc la casă

Un bărbat din comuna Valea Mare, satul Zorleasca, judeţul Olt, aflat în stare de ebrietate, şi-a incendiat locuinţa, după ce s-a certat cu soţia sa.

Incidentul s-a petrecut miercuri seară, în jurul orei 21.00, după ce Constantin Belu şi soţia s-au luat la ceartă. Femeia şi-a luat copiii şi a plecat la părinţii săi, lăsându-l pe bărbatul băut bine singur acasă. Acesta nu a stat prea mult pe gânduri şi a dat foc unor haine, pe care le-a aruncat pe o butelie de aragaz. Proprietarul a părăsit apoi curtea, lăsând focul să cuprindă locuinţa. Vecinii au observat flăcările şi au sunat imediat la 112, să anunţe incendiul.

Două autospeciale ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt au ajuns la locul incidentului în cel mai scurt timp. Pompierii au găsit locuinţa în flăcări, iar după mai bine de 30 de minute de la intervenţie, au reuşit să stingă flăcările care ameninţau să distrugă tot imobilul. Mobilierul, aparatele electrocasnice şi tocăria au fost făcute scrum.

 

Tentative şi scandaluri

 

Constantin şi soţia sa sunt cunoscuţi în comună ca oameni înstăriţi. Femeia a fost plecată un timp în străinătate, unde a strâns ceva bani, iar cei doi tocmai reuşiseră să îşi ridice o casă. Bărbatul este şi el cunoscut drept un om harnic, însă vecinii ştiu că seara, când se întoarce de la serviciu, îi place să consume alcool. De asemenea, certurile din familia Belu sunt binecunoscute atât de săteni, cât şi de poliţişti. Vecinii spun că, de când s-a întors din străinătate, femeia are parte mai tot timpul de reproşuri şi scandaluri din partea soţului. Acesta din urmă o acuză că l-ar fi înşelat atunci când a stat departe de casă şi de fiecare dată cei doi ajung la scandal. Ca să aplaneze conflictele, femeia obişnuia să îşi ia cele două fete şi să meargă la părinţii săi, care locuiesc tot în Zorleasca. În mai multe rânduri, Constantin, rămas singur acasă, a ameninţat că îşi va incendia locuinţa.

„Se ceartă mai mereu de când a venit ea din străinătate. După certuri, ea pleca la părinţi şi el rămânea acasă. A zis el de mai multe ori şi chiar a încercat să mai facă prostia asta, dar până la urmă s-a potolit. L-am văzut când a venit de la serviciu şi am auzit scandal, dar nu bănuiam că o să facă una ca asta“, a spus Florin, unul dintre vecinii familiei Belu.

După ce incendiul a fost stins de pompieri, cazul a fost preluat de poliţişti.

Din primele cercetări şi din declaraţiile soţiei a rezultat că incendiul a fost provocat intenţionat de proprietarul locuinţei. În prezent, se efectuează cercetări pentru a se stabili cu exactitate care sunt motivele pentru care bărbatul a recurs la un asemenea gest.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS