20.6 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPoliţist acuzat de abuz şi lovire

Poliţist acuzat de abuz şi lovire

Craioveanul „tratat“ zilele trecute de poliţişti cu spray-ul lacrimogen ca măsură împotriva faptului că ar fi fost agresiv după o oprire în trafic acuză oamenii legii că l-au bătut atât de rău încât are nevoie de cinci-şase zile de îngrijiri medicale.

Incidentul în care au fost implicaţi poliţiştii Secţiei 4 Craiova şi Bogdan Purcaru, de 27 de ani, din municipiu, s-a petrecut în noaptea de luni spre marţi, pe o stradă din cartierul Brazda lui Novac. Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj a informat marţi dimineaţă printr-un comunicat, pe pagina de internet a instituţiei, că o patrulă din cadrul Secţiei 4 Craiova a oprit în trafic un autoturism Logan care circula pe contrasens. Poliţiştii l-au identificat pe şofer drept Bogdan Purcaru, căruia i-a fost ridicat permisul de conducere şi care a fost amendat cu 300 de lei. „Văzând că i se reţine permisul de conducere, Bogdan Purcaru a devenit agresiv şi violent, motiv pentru care agenţii de poliţie au încercat să îl încătuşeze. În sprijinul acestuia au sărit mai multe persoane din anturajul său, fapt ce i-a determinat pe poliţişti să folosească spray-ul iritant-lacrimogen din dotare“, se arată în comunicatul IPJ de marţi.

Bogdan Purcaru a mai fost amendat cu 1.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică.

 

„Nu m-am manifestat violent“

 

Bogdan Purcaru a ţinut să îşi spună punctul de vedere cu privire la cele întâmplate printr-o sesizare depusă la redacţia GdS. Craioveanul afirmă că a fost oprit de echipajul de poliţie sub pretextul încălcării regulilor de circulaţie, iar agentul Negoescu, care nu se legitimase, i-a pulverizat în faţă de două ori câte şapte-opt jeturi de spray lacrimogen, după care l-a lovit cu picioarele. „Precizez faptul că nu m-am manifestat violent fizic şi nici verbal în momentul în care Negoescu m-a lovit şi agresat. Nu am fost imobilizat, încătuşat. Negoescu a fost oprit de ceilalţi poliţişti care, de-a lungul incidentului, au încercat să îl calmeze spunându-i că nu are nici un temei legal care să justifice acţiunile sale“, a scris Bogdan Purcaru în sesizarea către GdS. Bărbatul susţine că abuzurile fizice comise de poliţişti au continuat şi după ce a fost condus la Secţia 4. În sprijinul afirmaţiilor sale, el a prezentat la redacţie un certificat medico-legal eliberat marţi, purtând parafa medicului legist dr. Mihail Ştefănescu, în care se arată că „leziunile de violenţă au putut fi produse prin lovire cu sau de corpuri dure şi spray paralizant“, pentru care necesită cinci-şase zile de îngrijiri medicale de la data producerii acestora. De asemenea, bărbatul a depus plângere la IPJ Dolj. Purcaru afirmă şi că Negoescu mai este cercetat în două dosare penale instrumentate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj.

 

Poliţistul e nevinovat în ochii poliţiştilor

 

Potrivit IPJ Dolj, plângerea depusă de craiovean, în care îl acuză pe poliţist că l-a lovit, este în lucru, un ofiţer făcând cercetări. „Din primele verificări, cele sesizate de Bogdan Purcaru nu se confirmă“, a declarat subcomisar Stanca Giucă, purtătoarea de cuvânt a IPJ Dolj. Până în prezent au fost audiate aproximativ zece persoane dintre martorii la incidentul din noaptea de luni spre marţi şi, conform IPJ Dolj, acestea susţin că poliţistul nu l-a lovit pe bărbat, ba, dimptrivă, acesta a fost foarte agresiv. Privind dosarele penale în care agentul Negoescu ar fi învinuit pentru cercetare abuzivă, acestea s-au unit într-unul, trimis Parchetului local. „Cele două dosare s-au unit într-unul, cu numărul 254, declinat către Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova“, a declarat Mihai Drăgoi, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Procurora Mirela Voinea, purtătoarea de cuvânt a Parchetului local, nu a putut fi contactată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII