21.2 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPodul lui Băsescu e aproape gata

Podul lui Băsescu e aproape gata

Podul de la Lainici, vizitat de două ori de preşedintele Traian Băsescu, din cauză că lucrările trenau, va fi dat în folosinţă în doar câteva zile, constructorii onorându-şi astfel promisiunea faţă de şeful statului.

 

Cele două vizite ale preşedintelui Traian Băsescu la Lainici au dat roade, constructorii anunţând că podul provizoriu peste râul Jiu este aproape gata.

Conducerea firmei Hidroconstrucţia SA a făcut public faptul că, până pe 30 iunie, lucrarea la podul din apropierea Mănăstirii Lainici va fi finalizată. Romeo Selişte, directorul sucursalei Târgu Jiu a Hidroconstrucţia SA, a declarat că mai sunt de executat câteva lucrări de încheiere şi finisare: „În mare parte, construcţia a fost realizată. Muncitorii trebuie doar să mai toarne covorul asfaltic şi să monteze balustradele laterale de protecţie, după care podul va fi circulabil. Lucrările rămase nu pot dura mai mult de două-trei zile şi astfel ne-am respectat nu doar contractul încheiat cu autorităţile din Gorj, ci şi promisiunea făcută preşedintelui Traian Băsescu“, a precizat Romeo Selişte. Principalul motiv pentru care podul e aproape gata este primirea la timp a fondurilor necesare.

 

Calvarul şoferilor ia sfârşit

 

Traian Băsescu a vizitat în luna mai, de două ori, podul de la Lainici, după ce societăţile de transport i s-au plâns că lucrările trenează. Mai mult decât atât, traficul în zonă a fost restricţionat, maşinile care depăşesc 3,5 tone nemaiavând voie să treacă peste vechiul pod. Acesta este grav afectat, fiind dat în folosinţă în urmă cu aproape o sută de ani. Conducerea judeţului a decis realizarea, în apropierea podului vechi, a unei construcţii provizorii, însă finanţarea lucrărilor s-a efectuat cu dificultate. Traian Băsescu a promis la cea de-a doua vizită că va reveni la Lainici ori de câte ori va fi nevoie, până când lucrările vor fi încheiate. La vremea respectivă, conducerea PNL Gorj a reacţionat la gestul preşedintelui României şi a făcut public faptul, prin vocea preşedintelui Dan Ilie Morega, că vizitele lui Traian Băsescu au avut un caracter politic, în strânsă legătură cu alegerile locale şi cu candidatul PD-L la Consiliul Judeţean Gorj, Ionel Manţog.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS