21.2 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalFără grevă la Complexul Energetic Rovinari

Fără grevă la Complexul Energetic Rovinari

Laurenţiu Ciurel, directorul Complexului Energetic Rovinari, a afirmat că nu sunt motive pentru declanşarea unei greve la unitatea pe care o conduce, deşi liderul de sindicat, Marin Condescu, a anunţat că peste câteva săptămâni vor începe acţiunile de protest.

 

În cadrul Complexului Energetic (CE) Rovinari nu va avea loc nici o grevă, susţine conducerea unităţii, contrazicându-l în acest fel pe liderul de sindicat, Marin Condescu, care anunţase, la începutul acestei săptămâni, că în minerit şi energie se va organiza, în luna august, grevă generală. „Nu sunt motive ca, la nivelul CE Rovinari, să se declanşeze o grevă generală. Unitatea merge foarte bine. Nu există nici un fel de pericol să se închidă CE Rovinari sau să-şi reducă activitatea. Datoriile la bugetul de stat sunt plătite la timp. Am majorat salariile aşa cum au solicitat sindicatele. Pentru ce să se facă grevă?“, a spus Laurenţiu Ciurel, directorul general al CE Rovinari. Acesta a mai declarat că o eventuală întrerupere a activităţii ar produce pagube de zeci de miliarde de lei vechi. Salariul mediu net în cadrul CE Rovinari este de 1.000 de euro.

 

Liderii de sindicat nu vor grevă

 

Laurenţiu Ciurel a afirmat că a avut unele discuţii cu liderii de sindicat şi că majoritatea dintre ei nu sunt de acord cu organizarea grevei.

Directorul general al CE Rovinari consideră că unul dintre motivele anunţate de Marin Condescu pentru declanşarea grevei, faptul că nu există o strategie în domeniul energetic, este o simplă lozincă: „Afirmaţia că nu există o strategie este o lozincă electorală. Noi suferim din cauza prea multor strategii, pentru că întotdeauna când vine cineva nou la conducere o şi schimbă“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU